NAKON PUPOVCA OGLASIO SE I SNV: Prozvali Milanovića te su ga podsjetili na neke stvari nakon njegovog žestokog istupa!

Screenshot/RTL

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio da on ide u Varivode i poručio “ne vidim Pupovca i ove moralne kamatare da dolaze na mjesta egzekucije civila koji su, eto, hrvatske nacionalnosti”, o svemu se oglasilo Srpsko narodno vijeće u priopćenju.

Priopćenje naslovljeno “SNV u odgovoru Milanoviću: Kultura sjećanja uključuje sve žrtve, neovisno o njihovoj nacionalnosti” prenosimo u cijelosti.

“Srpsko narodno vijeće u nastavku podsjeća na neke o komemorativnih skupova i akcija koje su organizirane kroz SNV-ov program Kulture sjećanja, i u suradnji s Documentom – Centrom za suočavanje s prošlošću i Antifašističkom ligom RH-a:

Samo u posljednjih nekoliko mjeseci Milorad Pupovac i Vesna Terselič , Srpsko narodno vijeće Documenta Zagreb Antifašistička liga Republike Hrvatske, zajedno su odali počast ubijenim hrvatskim civilima i braniteljima, i to u Glini kod spomen obilježja u vezi zločina počinjenih nad Hrvatima 1991., i to neposredno prije srpanjske komemoracije povodom 80. godišnjice ustaškog zločina u nekadašnjoj pravoslavnoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini.

Tokom komemoracije ubijenim srpskim civilima u Donjem Skradu pored Karlovca, ubijenim tijekom VRA Oluja, 3. kolovoza 2021. Vesna Terselič, Boris Milošević, Anja Šimpraga i Milorad Pupovac odali su počast i trojici ubijenih hrvatskih branitelja.



Na Ovčari su Milorad Pupovac, Boris Milosevic i Veran Matić, 16.11.2021., položili vijence ubijenim civilima i braniteljima iz Vukovarske bolnice.

Srpsko narodno vijeće je 18. prosinca 2014., organizirajući studijsko putovanje u Srebrenicu, položilo vijenac na spomen obilježje žrtvama genocida u Potočarima.

Na ovotjednoj komemoraciji Aleksandri Zec na Sljemenu, Tatjana Dragičević iz SNV-a je između ostalih u proglasu Antifašističke lige rekla i ovo:

“Aleksandru je iz sna i iz života otrglo ratno nasilje i učinilo je jednim od simbola djece žrtava rata, kao što su to po svojoj nesreći postali: Goran i Slobodan Čengić iz Ervenika, Dario i Tomislav Jurić iz Kostrića, Danijela Roknić iz Karlovca i mnoga druga djeca. Sva su ta djeca imala pravo na miran san i pravo na život”.

18. siječnja 2021. Anja Šimpraga je sudjelovala na komemoraciji obitelji Čengić a odaslano je i priopcenje:

“Prošlo je 29 godina od ubojstva obitelji Čengić u Erveniku. Oca Dragu (39), majku Nevenku (32) i njihovu djecu Slobodana (11) i Gorana(5), ubila su trojca srpskih vojnika, nakon čega su zapalili kuću i ostale hrvatske kuće u selu. Danas je ispred stratišta nevine porodice Čengić održana komemoracija kojoj su, između ostalih, prisustvovali saborska zastupnica Anja Šimpraga, dožupan Ognjen Vukmirović, načelnik Ervenika Predrag Burza i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije Borislav Šarić”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI