NAKON STANKOVIĆEVE ISPRIKE OBULJEN KORŽINEK MU UZVRATILA: ‘Kad ste već krenuli s tom isprikom mogli ste se i za svoj gaf ispričati

U HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” koju vodi Aleksandar Stanković gošća je bila ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek.

Naime, Stanković se ispričao zbog uhićenja ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, ali i mnogih drugih stvari za koje smatra da nisu ispravne na javnoj televiziji. Njegovo mišljenje dijeli i Obuljen Koržinek rekavši kako je i njoj neugodno zbog nekih događanja.

“I meni je neugodno i svako se treba stidjeti na tako visokoj funkciji koja je zadužena za ovakvu ustanovu da bude osumnjičena. Poštujem presumpciju neovisnosti pa ne bih o tome više raspravljala. Kad ste već krenuli s tom isprikom, mogli ste se i vi za koji vaš gaf ispričati, sigurno ih je bilo jer tko radi taj i griješi”, dodala je.Stanković ju je prekinuo rekavši kako se on uvijek ispriča za ono za što misli da je krivo napravio ili rekao.


Trenutni v.d. ravnatelja HRT-a je Renato Kunić, koji je kumski povezan sa suprugom ministrice Obuljen Koržinek. Stanković ju je stoga upitao kako koliko je moralno da se on kandidira za funkciju mjesta ravnatelja.

“To ni njemu vjerojatno ne bi palo na pamet. Cijelu je svoju karijeru na javnoj televiziji napravio ne zahvaljujući meni. Nisam stekla dojam da on želi tu funkciju. Vrlo bi loše bilo da se on kandidira, a i on sam to zna”, odgovorila je ministrica.Voditelj ju je pitao zna li išta o nagađanjima da je Bačić nekome u njenom ministarstvu donio dokumente da bi tražio da se ukine status kulturnog dobra na jednoj građevini koja ima veze s Lončarićem.

“Ništa ne znam o tome, u ministarstvo nije nitko dolazio meni, molila sam da mi se da cijela kronologija vezano za taj predmet, a sa mnom sigurno nije o tome nitko razgovarao. Najvažnije je da se nikakva odluka za to zemljište nije donosila. Možda je pokušao ići na neku nižu razinu, ali kod mene ne”, rekla je Obuljen Koržinek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI