NAKON ŽESTOKOG UDARA OGLASIO SE BEROŠ: Bit će sankcija ukoliko se utvrde nepravilnosti u cjepljenju!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je priopćenje u kojem navodi da su sve ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv covida-19, dobile zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Ministar zdravstva Vili Beroš u priopćenju ističe da će se ispitati provodi li se cijepljenje u skladu s planom te da će se, ako je bilo nepravilnosti, utvrditi razina odgovornosti.

Sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv covida-19, dobile su od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima.

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva. Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana.

Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, navodi ministar Beroš u svom priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI