NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Gužve prema moru, čeka se i na graničnim prijelazima!

Kolaž: Dnevno.hr

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su u subotu kako su vremenski uvjeti na cestama povoljni za vožnju, promet je srednjeg intenziteta, a tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Moguće su vožnje u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na graničnim se prijelazima od ranog jutra čeka u kolonama.


Za sada se najdulje čeka na prijelazu Rupa, i to oko dva sata, dok je na Macelju čekanje oko sat i pol. Po sat vremena vozači čekaju na prijelazu Goričan i Goričan II, a 30 minuta čeka se na graničnim prijelazima Bregana, Plovanija, Kaštel, Pasjak i Jurovski Brod.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se i na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik, a moguća su i dulja čekanja u putničkom prometu na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom.Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika povećana je gustoća prometa, a prije čvora Donja Zdenčina kolona je duga oko jednog kilometra. Na naplatnim kućicama Lučko (A1) u oba smjera te Demerje (A1) u smjeru Zagreba za sada nema duljih čekanja.

Zbog prometne nesreće i uklanjanja vozila na 13. kilometru autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se u dvije isprekidane kolone u duljini od 3,5 i 6 kilometara između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika.

Do 30. lipnja između 20 i 7 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A zbog testiranja informacijskog sustava i sustava daljinskog upravljanja i nadzora, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera u zoni tunela Sveti Rok u dva noćna termina od 28. lipnja do 30. lipnja u smjeru Zagreba.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju u subotu će trajati do 14 te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao ni na državnoj cesti DC1.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC517 u Belom Manastiru.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

HAK zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI