NAPAD NA SREDNJOŠKOLCE U BOROVU NASELJU ZBOG NJIHOVE NACIONALNOSTI: ‘Nitko me neće uvjeriti da se ovdje radi o sukobu navijača’

Novi fizički sukob dogodio se u vukovarskom naselju Borovo u kojem je ozlijeđena jedna osoba.

Kako doznaje Večernji list, skupina srednjoškolaca iz Tehničke škole Nikola Tesla krenula je do pekarnice kada ih je na putu presrela skupina mladića i napala ih. Navodno su korištene i palice te da je jedan od mladića teže ozlijeđen i završio je u vukovarskoj bolnici.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg, ozlijeđen je mladić srpske nacionalnosti.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar pozvao je sve političke stranke da osude ove napade na pripadnike srpske zajednice.

“Nitko me neće uvjeriti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Također, vjerujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebao nitko koristiti u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu s ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spriječe budući incidenti”, rekao je Kolar.



Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je da se incident dogodio te rekao kako je policija reagirala i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Dodao je i da je nekoliko osoba privedeno, a ispred škole vidljivo je pojačano prisustvo policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI