Napad u Londonu – kombijem se zaletio u muslimanske vjernike pred džamijom, jedna osoba poginula

screenshot

Britanska policija je izvjestila da su građani zadržali 48-godišnjeg napadača do njihovog dolaska te da će isti proći psihološko testiranje.

Prema prvim informacijama jedan osoba je poginula, a osmero ih je ozlijeđeno ispred londonske džamije nakon što se u masu vjernika zaletio napadač u bijelom kombiju. Incident se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak dok su vjernici napuštali džamiju Finsbury Park, jednu od najvećih u državi, u vrijeme svetog islamskog mjeseca Ramazana tijekom kojeg vjernici odlaze na mise po noći.

Britanska policija je izvjestila da su građani zadržali 48-godišnjeg napadača do njihovog dolaska te da će isti proći psihološko testiranje.

Prema pisanju britanskih medija premijerka Theresa May rekla je da je policija potvrdila da se taj čin vodi kao potencijalni teroristički napad te je najavila hitan sastanak na tu temu u ponedjeljak.

Muslimansko vijeće Britanije ovaj čin smatra najnasilnijom manifestacijom islamofobije u Britaniji u proteklim mjesecima i poziva na dodatnu sigurnost na mjestima štovanja uoči kraja Ramazana.

Jedan je svjedok za CNN rekao kako je očito da je napadač namjerno ciljao na muslimane.



„Pokušao je ubiti što više ljudi, pa je očito riječ o terorističkom napadu. Ovog puta cilj su bili muslimani“, rekao je svjedok.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI