NAPADAČ JE NAKON OTMICE PLANIRAO POLOMITI KOLJENA NANCY PELOSI! Pri premlaćivanju čekićem supruga predsjednice Zasupničkog doma nosio je sa sobom torbu s ljepljivom trakom i plastičnim vezicama

Foto: Wikimedia Commons

David DePape (42) koji je napao Paula Pelosija, supruga predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, optužen je za niz kaznenih djela uključujući napad, pokušaj ubojstva i pokušaj otmice nakon što je prošli tjedan provalio u kuću Pelosi u San Franciscu, objavilo je američko državno odvjetništvo i okružni tužitelj tog grada, prenosi CNN.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću obitelji Pelosi u San Franciscu.

Muškarac je optužen za “pokušaj otmice američkog dužnosnika” što se odnosi na Nancy Pelosi za koju je DePape rekao policiji da ju je planirao “držati kao taoca”, naveo je u svojoj izjavi dok ga je ispitivao FBI. Za pokušaj otmice američkog dužnosnika predviđena je kazna od najviše 20 godina zatvora.

“Bio je siguran da Nancy ne bi rekla ‘istinu’”, dodaju. Nadalje, navodi se da je DePape rekao policiji da je Nancy Pelosi “vođa čopora” laži koje promiče Demokratska stranka. Rekao je policiji da bi drugi članovi Kongresa vidjeti da postoje posljedice za njihove postupke kada bi “Pelosi sa slomljenim koljenima bila dovučena u dvoranu Predstavničkog doma”.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.



DePape je optužen da je čekićem pretukao supruga čelnice Predstavničkog doma američkog Kongresa nakon što je nasilno ušao u njihov dom, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi podnesenoj u ponedjeljak, rekao je šef policije San Francisca William Scott.

Muškarac koji je napao supruga predsjednice Zastupničkog doma čekićem u njihovoj kući u San Franciscu imao je sa sobom torbu u kojoj je, između ostalog, bilo više plastičnih vezica, otkriva ekskluzivno CNN. Osim vezica, osumnjičeni je imao i ljepljivu traku, navodi CNN-ov izvor iz policije.

Osim čekića, DePape kod sebe navodno nije imao nikakvo drugo oružje. Kad je upao u kuću para Pelosi, otišao je na kat u spavaću sobu u kojoj je Paul spavao, kazao je glasnogovornik Ureda okružnog tužitelja San Francisca Randy Quezadi. On dodaje da se DePape i Pelosi nisu poznavali prije napada.

DePape je navodno vikao “Gdje je Nancy?” nakon što je provalio u kuću. Također je optužen za napad na člana uže obitelji američkog dužnosnika s namjerom osvete. Ta se optužba odnosi na kazneno djelo počinjeno protiv Paula Pelosija i za to je predviđena maksimalna kazna od 30 godina zatvora.

Paul Pelosi je uspio nazvati 911 na početku napada, rekao je izvor iz policije i drugi izvor upoznat s događajem. Uspio je održati liniju otvorenom i dispečer je mogao čuti razgovor u pozadini, govoreći potajno, ali jasno dajući do znanja da mu je potrebna pomoć, navodi taj izvor.

Policija San Francisca ušla je u kuću oko 2:27 ujutro po lokalnom vremenu u petak i zatekla Pelosi kako se s DePapeom bori oko čekića, rekao je šef policije. Policajci su vidjeli kako DePape “nasilno napada Pelosi čekićem prije nego što su ga srušili na tlo i uhitili”.

“Policajci su, dok su još bili izvan kućnog praga, obojici muškaraca naredili da bace čekić. DePape je prvi došao do čekića i napao Pelosija njime”, rekao je šef policije San Francisca na konferenciji za novinare u petak. “Policajci su odmah ušli, dohvatili osumnjičenika, razoružali ga, oduzeli mu čekić i priveli DePapea.”

Nancy Pelosi, 82-godišnja predsjednica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, demokratkinja koja je druga u liniji zamjenika predsjednika SAD-a, bila je u Washingtonu u vrijeme napada. Njezin suprug Paul Pelosi (82), izvršni direktor tvrtke za nekretnine i rizični kapital, hospitaliziran je dok se oporavlja od prijeloma lubanje i ozljeda šake desne ruke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI