NAPETA BORBA SRBA ZA VLAST U VUKOVARU! Tri različite liste: Pogledajte tko je sve na popisu

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Kao i uvijek lokalni izbori u Vukovaru, ali i u Vukovarsko-srijemskoj županiji uvijek pobuđuju posebnu pažnju.  Prema nedavno objavljenim listama mogli bi biti i više nego zanimljivi i napeti. Zbog svega što se tamo u posljednje vrijeme događalo, odlazaka HDZ-ovaca iz stranke, pa još ranije naravno kad je sadašnji gradonačelnik Ivan Penava napustio HDZ i izazvao veliki potres. Taj isti HDZ sad želi ponovno osvojiti vlast u Vukovaru a na političku scenu se vratio i bivši gradonačelnik i bivši SDP-ovac Željko Sabo.

Sabo protiv Penave
Kao što je poznato, za vlast u Gradu heroju bori se aktualni gradonačelnik Ivan Penava, no u borbu za gradonačelničku fotelju uključio se i bivši gradonačelnik Željko Sabo. Umjesto svojeg donedavnog stranačkog kolege SDP-ovci su u Vukovaru podržali Damira Madunu, dok je HDZ-ov kandidat Nikola Mažar.

Pored kandidata koji se bore za gradonačelničke fotelje zanimljiv je i popis onih koji se bore za ulazak u Gradsko vijeće Grada Vukovara, a na tom popisu kao nositelj nezavisne liste nalazi se Dragan Crnogorac. Riječ je o bivšem SDSS-ovcu koji je isključen iz stranke jer je na europskim izborima prihvatio kandidaturu Demokratskog saveza Srba. Crnogorac će se za glasove vukovarskih Srba boriti sa SDSS-ovim Srđanom Kolarom, ali i nositeljem liste Demokratskog saveza Srba Srđanom Milakovićem.

Bivši Živozidaš

Jedno od zanimljivijih imena za Skupštinu jest i ono Pavla Josića koji je svojedobno djelovao u Živom zidu, a koji je imao i gradonačelničkih ambicija. Što se pak same županije tiče, umjesto svojeg dugogodišnjeg župana Bože Galića HDZ-ovci u neizvjesnu borbu šalju Damira Dekanića, koji će snage odmjeravati sa svojim donedavnim stranačkim kolegom Josipom Dabrom koji uživa potporu Domovinskog pokreta. Uz potporu velike konzervativne koalicije koju tvore HKS, HSP; Hrvatski suverenisti, Most i Stranke umirovljenika u utrku za župana ušao je policijski sindikalni predstavnik Nikola Kajkić, a tu je i Tomislav Panenić – bivši mostov ministar gospodarstva. Nositeljica liste za županijsku skupštinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji poznata je SDSS-ovka Dragana Jeckov dok SDP-ove boje kao nositelj liste ‘brani’ Davor Benić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI