NAREDALE SU MU SE PRIJAVE: 52-godišnjak iz Primorsko-goranske županije oštetio vjerovnike i svoju tvrtku

Foto PU zagrebačka

Kazneno je prijavljen 52-godišnjak koji je osumnjičen za nekoliko kaznenih djela, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Prijavljen je za prouzročenje stečaja, pogodovanje vjerovnicima, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, davanje lažnog iskaza te povreda dužnosti. Spomenuta kaznena djela počinio je od 2018. i 2022., kao odgovorna osoba tvrtke iz Primorsko-goranske županije.

Policija dodaje kako je osumnjičen da u vrijeme nesposobnosti za plaćanje i blokade računa, nije na račun tvrtke uplaćivao novac, iako je tvrtka izdala fiskalizirane račune veće od milijun kuna. Dio novca je koristio za plaćanje tekućih obveza, čime je oštetio vjerovnike za oko 276.000 kuna, dok je, zadržavši za sebe više od 386.000 kuna, oštetio i svoju tvrtku.

Također, u zakonskom roku nije podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a nakon pokretanja postupka potpisao je i ovjerio izvještaj s neistinitim navodima te je nepropisno vodio poslovne knjige, ističe PU primorsko-goranska.

Isto tako, sumnja se da je u tri navrata, između srpnja 2020. i ožujka 2022., prilikom osnivanja nove tvrtke te preuzimanja druge dvije tvrtke, dao lažni iskaz ustvrdivši da njegova tvrtka nema dugovanja za poreze i doprinose.Facebook Comments

Loading...
DIJELI