NASTAVAK AFERE ‘DAJ PET’: Profesorica matematike koja je prepravila ocjene Milanovićevom sinu dobila opomenu pred otkaz

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Afera “Daj pet” u kojoj su glavni sudionici bili predsjednikova supruga Sanja Musić Milanović, profesorica matematike u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji te ravnateljica te škole, dobila je svoj nastavak. Naime, profesorica je dobila opomenu pred otkaz, objavio je Jutarnji list.

Podsjetimo, profesorica je javno potvrdila da je upravo na zahtjev ravnateljice škole nakon završetka nastavne godine izmijenila ocjene nekolicini učenika, među kojima i mlađem sinu predsjednika Zorana Milanovića. 

Opomenu je profesorica dobila u srijedu, kada su s njom upoznati i pojedini zaposlenici škole. Takav se ishod mogao očekivati jer je u inspekcijskom nalazu opomena navedena kao prijedlog “kazne”. No, u Klasičnoj su zgroženi ovakvim potezom ravnateljice škole.

O svemu se oglasio kolega profesorice iz spomenute škole.

“Želim vas sve obavijestiti da je moja kolegica iz Klasične gimnazije u Zagrebu koja je pod pritiskom ravnateljice promijenila ocjenu iz matematike u dobro nam poznatom događanju ‘Daj pet’ zaprimila opomenu pred otkaz. I to iz razloga što je promijenila ocjenu. Koja je legalno provedena kroz sustav. Želim vam svima poručiti da se ovo što se događa mojoj kolegici zapravo događa svima nama. Siguran sam da ćete razumjeti zašto je to uznemirujuće i zabrinjavajuće”, napisao je jedan od nastavnika Klasične gimnazije u grupi nastavnici.org te dodao još pitanja.



Kako je dosad objavljeno, do promjene ocjena došlo je nakon što je predsjednikova supruga Sanja Musić-Milanović, četiri dana nakon završetka nastave, poslala e-mail ravnateljici u kojem se žalila na profesoricu iz matematike.

Nakon toga su Milanovićevom sinu prepravljene dvije ocjene, iz latinskog i matematike, tako da je nastavnu godinu završio s prosjekom 5,0.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI