NASTAVLJENO SUĐENJE ZA ZBRINJAVANJE OTPADA U ZAGREBU: Petar Pripuz iznio svoju obranu

Foto: :Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje za aferu Agram.

Obranu je iznio poduzetnik Petar Pripuz.

“Ostajem kod obrane koju sam u listopadu 2014. dao u USKOK-u. Nisam počinio to što mi se stavlja na teret. Istina je da sam preko 25 godina bio prijatelj s Milanom Bandićem i Slobodanom Ljubičićem, no to prijateljstvo nisam koristio da bi dobio posao sa Zagrebačkim holdingom. Kada se 2013. pojavio problem sa zbrinjavanjem otpada mene su iz Holdinga molili za pomoć jer nisu mogli riješiti problem a otpad se gomilao”, kazao je Pripuz.

Početkom srpnja je preslušavana snimka ispitivanja pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u USKOK-u nakon njegovog uhićenja 20. listopada 2014. godine.

Bandić je pred USKOK-ovim istražiteljima odbacio odgovornost za 16 kaznenih djela koja su mu bila stavljena na teret te se branio šutnjom. Istražiteljima je rekao da u svojem vlasništvu ima stan u zagrebačkoj Bužanovoj ulici veličine 120 četvornih metara, vikendicu u Slavagori kod Samobora od 90 četvornih metara te automobil Mercedes iz 1955. godine. Kazao je da ima ušteđenih nekoliko tisuća eura i mjesečnu plaću od 19.000 kuna.



Budući da je Bandić preminuo 28. veljače na raspravi početkom ožujka postupak protiv njega je obustavljen. Svi okrivljenici odbacili su optužbe po kojima je grad bez javnog natječaja taj posao dodijelio Pripuzovu CIOS-u.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI