NASTAVNICI SU POD PRITISKOM I STRESOM? Šoić: ‘Svaki nastavnik u ovoj zemlji koji se suprotstavi institucijama, bilo kakvoj moći, na koncu će to skupo platiti’

Pixabay

Na e-mail Sanje Musić Milanović osvrnula se i profesorica Tamara Šoić iz nastavničke grupe 45 minuta za Dnevnik N1 televizije. Istaknula je da su pritisci na nastavnike posljednjih godina postali praksa.

“Meni je jako drago što je ovo došlo u fokus medija jer je to nešto što se godinama gura pod tepih. Sve te intervencije, svi pritisci koji se zbivaju posljednjih dana nastavne godine sada su već poprimili takve razmjere da dio naše javnosti ne vidi ništa sporno u tome što netko tjedan dana nakon što su ocjene zaključene, a ima pri tome mogućnost intervenirati, tj. žaliti se na ocjenu unutar 48 sati, koristi mail kako bi ukazao na neke nedostatke”, rekla je Šoić.

Dodala je kako je “pravo svakog roditelja ukazati na nedostatke škole, ali nažalost, misli da ovdje nije bilo o tome riječ”.

Osvrnula se na intervenciju Musić Milanović, navodeći da je ona ostvarila ono što je htjela.

“Gospođa Musić Milanović je postigla upravo ono što je željela, a to je po meni prilično nedopustivo, a to je mijenjanje zaključne ocjene koju je potvrdilo nastavničko vijeće. Ona je dobila ono što je htjela, na štetu tog jadnog djeteta kojeg se sad razvlači, on je odličan učenik. Na koncu će uvijek ostati učenik kojemu je mama sredila da prođe s 5.0. To napraviti svom djetetu je nekorektno, prije svega prema svom djetetu”, naglasila je Šoić.Govorila je o tome da je Musić Milanović trebala prvo razgovarati s nastavnicom, a ona je cijelo vrijeme komunicirala s ravnateljicom.

“I stariji nastavnici bi pokleknuli, a kako neće početnik”, rekla je Šoić.

Poručila je da se nastavnici s pravom boje.

“Svaki nastavnik u ovoj zemlji koji se suprotstavi institucijama, bilo kakvoj moći, na koncu će to skupo platiti. Među nas se uvukao opravdani strah. Ili ćete završiti u medijima ili će vas netko potiho maltretirati. U konačnici, nastavnik je izgubio svoju autonomiju. Mi smo zemlja lažnih odlikaša i loših učenika”, zaključila je Šoić.

Zanimljiva je ta izjava profesorice Šoić. Ako je tome tako, zašto mladi odlaze u inozemstvo gdje postaju cijenjeni stručnjaci? No, i prije nego odu ostvaruju zavidne nagrade na međunarodnim natjecanjima i u Hrvatsku se vraćaju s medaljama sa znanstvenih natjecanja. I nije to samo “šačica” odličnih učenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI