NE ISPLATI SE POBJEĆI S BENZINSKE CRPKE, A NE PLATITI GORIVO: Kazne su veće od cijena goriva

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Što se događa kada vozač automobila natoči gorivo na benzinskoj crpki, a kada treba platiti otkrije da je zaboravio novac i kartice? Ili ako je netko bezobrazniji pa ga “to ne dira” već, jednostavno ode bez plaćanja? Iz Revije HAK poslali su upit INI kako se postupa u tim slučajevima.

“U slučaju bilo kakve kriminalne radnje ili potencijalne ugroze vrlo je lako utvrditi i brzo pokrenuti odgovarajuće postupke u suradnji s nadležnim institucijama te INA to i čini kada je to nužno. Također, skrećemo pažnju kupcima da ne nasjedaju na dezinformacije koje se posljednjih mjeseci povremeno šire u javnosti, a u kojima se tvrdi da je moguće ne platiti utočeno gorivo, već samo manju kaznu za neplaćanje računa, jer takve tvrdnje nisu istinite”, odgovorili su na upit iz INA-e.

Naglasili su kako imaju svoj sustav videonadzora te ostale mjere tehničke i mehaničke zaštite objekta, posjetitelja i radnika.

Na upit o tome što učiniti, ako je vozač zaista zaboravio novac ili karticu, iz INA-e su odgovorili kako “to nije česta situacija, ocjenjuju je neugodnom, ali imaju poteze i za takvu situaciju”.

“INA kao kompanija vodi računa o svojim kupcima te u takvim situacijama nastoji kroz dijalog s kupcem pronaći obostrano zadovoljavajuće rješenje kako bi račun bio podmiren, a kupac imao što manje neugodnosti”, zaključili su iz INA-e.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI