NE MOGU ODRŽATI RED: Talibani prozvali Amerikance za nesposobnost

Foto: Twitter

Kaos u zračnoj luci u Kabulu ne jenjava otkako su talibani prije tjedan dana osvojili grad. Snimke s aerodroma odaju dojam kao da su za se krivi talibani kojima je sada prekipjelo slušati optužbe, pa oni optužuju Amerikance da nisu u stanju uvesti red na aerodrom unatoč svoj tehnici.

“Amerika, sa svom svojom moći i tehnikom (…) nije uspjela uvesti reda u zračnoj luci. Mirno je u čitavoj zemlji, a u kabulskoj zračnoj luci je kaos (…) To mora prestati čim prije”, rekao je u nedjelju visoki talibanski dužnosnik Amir Khan Mutaqi.

Novinari svjetskih agencija javljaju kako ljudi i dalje očajnički pokušavaju otići iz zemlje na sve moguće načine.

SAD koji je rasporedio tisuće vojnika kako bi osigurao zračnu luku, postavio je 31. kolovoza za krajnji rok za završetak evakuacije. Taj dan je ujedno rok za konačno povlačenje američke vojske iz Afganistana.

Drugi strani visoki dužnosnici, među kojima je i visoki predstavnik EU za vanjsku politiku, Josep Borell, kažu kako je matematički nemoguće do kraja mjeseca evakuirati 60.000 ljudi.



Talibani su pristali da američka vojska nadzire evakuaciju, što im omogućuje da se usredotoče na upravljanje zemljom nakon odlaska stranih snaga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI