NE NASJEDAJTE NA LUCIDNE I MAŠTOVITE RIJEČI! Prevaranti bez suosjećanja pokušavaju oštetiti potencijalne žrtve

Izvor: PU koprivničko-križevačka

Zagrebačka policija još jednom upozorava građane da treba biti svjestan kako prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o još jednom slučaju prijevare starije osobe koja se ovoga puta dogodila u Novom Zagrebu.

“10. rujna između 12,30 i 13,30 sati u Novom Zagrebu na Vučetićevom prilazu, nepoznati se počinitelj lažno predstavio 84-godišnjaku kao službena osoba, nakon čega mu je oštećeni predao novac radi navodne provjere novčanica. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna”, objavili su iz zagrebačke policije.

Iz policije podsjećaju da ako se građani susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju, primjerice policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično.Facebook Comments

Loading...
DIJELI