NE PRESTAJE BIJES ZBOG NOVOG ZAKONA U BiH: ‘Braćo Srbi džaba se sada k*****e!!!’

Foto: Wikimedia Commons

Ne prestaju pristizati reakcije na odluku da se u BiH zabrani i kažnjava negiranje ratnih zločina te na prijetnje Milorada Dodika za odcjepljenjem Republike Srpske.

Psiholog iz Banja Luke Srđan Puhalo aktivan je na društvenim mrežama, a ovaj put je komentirao Dodikovu Stranku nezavisnih socijaldemokrata i odluku Valentina Inzka.

“J**i ga” SNSD, aplaudirali ste kad su smjenjivali Poplašena” naveo je Puhalo.

Nikola Poplašen je bio predsjednik Republike Srpske između studenog 1998. i rujna 1999. Zbog odbijanja da imenuje Milorada Dodika mandatarom za sastav vlade, smijenio ga je visoki predstavnik Carlos Westendorp u ožujku 1999. godine.

U drugoj objavi je Puhalo napisao:



“Inzkov zakon se počinje primjenjivati od 1. kolovoza, braćo Srbi džaba se sada k*****e!!!”.

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović se u gostovanju na jednoj televiziji pita zašto Inzko nije nametnuo zakon o izbornom zakonu i zašto nije sankcionirao Dodika zbog priča o secesiji.

“Da nije Bakira, Dodika i Čovića Ured visokog predstavnika u BiH bi davno bio ukinut. Volio bih da nikad ne dođem na vlast, više nego da razočaram ljude. Ovom narodu treba katarza i posao”, rekao je i Dodiku poručio: “Hajde, Milorade, Srbendo, povuci se prvi, napusti Predsjedništvo”.

Podsjetimo, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Valentin Inzko je tjedan dana prije odlaska nametnuo dopune Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Prema tim zakonskim odredbama zatvorske kazne za razne oblike negiranja genocida kretat će se od šest mjeseci do pet godina.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je najavio kako u Republici Srpskoj taj zakon neće provoditi te je zaprijetio odcjepljenjem od BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI