NE RADITE TO NI U LUDILU! Opasna prijevara hara Whatsappom: Dovoljno je samo PAR SEKUNDI da ostanete bez računa!

Foto: Pixabay, Ilustracija

Korisnici WhatsAppa suočeni su s novom opasnom prijevarom koja vas može hakirati u svega nekoliko sekundi. Sreća je što ju je lako uočiti, no još je opasnije što mnogi još lakše nasjedaju, piše The Sun.  Riječ je o pametnoj prijevari koja vam može učiniti ogromnu štetu. Evo kako funkcionira:

Jedna od podmuklih metoda pristupa nečijem WhatsApp računu je prijevara s verifikacijskim kodom.  Naime, možda ste već i sami koristili verifikaciju kodom, zbog čega ste primili tekstnu poruku s WhatsAppa s kodom za prijavu. Riječ je o dvofaktorskom kodu za provjeru autentičnosti koji vam omogućuje da se prijavite na svoj račun, primjerice preko računala ili drugog uređaja, jer se smatra da verifikacijom koda dokazujete da posjedujete telefonski broj.

No, postoji mogućnost da primite poruku d prijatelja ili člana obitelji sadržaja poput: “Hej! Slučajno sam ti poslao svoj kod za prijavu u WhatsApp. Možeš li mi ga poslati natrag, molim te?”

Ako otvorite ovu poruku – bit ćete hakirani! Naime, u slučaju da dobijete takvu poruku znači da je stranac uspio hakirati račun jednog od vaših kontakata. Pokušao se prijaviti kao vi i sada im je potreban vaš dvofaktorski kod.

Dakle, ako mu to pošaljete, prevarant će se moći prijaviti kao vi  i ukrasti vam račun.



Iako sama poruka već na prvu djeluje sumnjivo, ono što zbunjuje žrtve je činjenica što obično primaju poruku od prijatelja ili člana obitelji koji ih moli uslugu, stoga ne posumnjaju na prvu da je riječ o teškoj prijevari.

Ono što možete učiniti je da ako ikada primite poruku u kojoj se traži vaš WhatsApp kontrolni kod, istu potpuno zanemarite. Također bi moglo biti korisno obavijestiti osobu koja je hakirana, ali nipošto preko WhatsAppa.

Ako posumnjate da ste hakirani, pokušajte se odmah prijaviti i izbaciti tu drugu osobu koja vam želi provaliti u račun. Ako možete ukloniti hakera, trebat će mu novi kod za povratak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI