NECIJEPLJENIMA USKRATITI LIJEČENJE I IZLAZAK IZ KUĆE! Ovaj poduzetnik predlaže rigorozne mjere

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Vlasnik Orbica, jedne od najvećih hrvatskih tvrtki, Branko Roglić komentirao je pandemiju koronavirusa i poduzete mjere. Pritom je zauzeo i vrlo tvrdolinijaške stavove.

U intervjuu za Novi list tvrdi kako bi se svi trebali obavezno cijepiti, a da se onima koji se ne cijepe, treba naplatiti liječenje.

Pozdravio je potez Vlada kada je u vrijeme lockdowna uplaćivala pomoć za poduzeća, odnosno radnike.

“Vlada je dobro učinila što je novac poreznih obveznika davala poduzećima koja je kratkoročno ugrozila pandemija, kako bi ona ostala na nogama i mogla se oporaviti te dugoročno poslovati. Da toga nije bilo, danas bismo imali puno težu situaciju.

Država je reagirala i dobrim mjerama protiv širenja zaraze. Međutim, mislim da je već prije nekoliko mjeseci trebala uvesti strože epidemiološke mjere. Situacija u Hrvatskoj i svijetu vrlo je ozbiljna, a mi se, kao ljudi, ponašamo dosta nonšalantno”, kaže.



Ipak, tvrdi da nije za novo zatvaranje, već cijepljenje.

“Nisam za novo zatvaranje. Zauzimam se za obavezno cijepljenje ljudi. Smatram da nikome tko nije dva puta cijepljen, ili nema covid-potvrdu, ne bi trebalo dopustiti ulazak u dućan, pa ni u zdravstvene ustanove. Ako se netko ne želi cijepiti, trebao bi sam snositi i troškove svoga liječenja od bolesti covid-19”, odlučan je Roglić.

Na pitanje podržava li obvezno cijepljenje, Roglić odgovara potvrdno.

“Da, jer je situacija s pandemijom puno ozbiljnija nego što se to mnogima čini. Svatko se mora cijepiti, uz opravdane iznimke. Ako netko nema covid-potvrdu, ne bi smio ući u dućan, školu, bolnicu, u kino, tamo gdje se ljudi okupljaju. Ako se netko ne želi cijepiti, mogao bi živjeti kod kuće, sam, dok nevolja ne prođe”, kaže Roglić.

Na pitanje što ako osoba misli da cijepljenje treba ostati slobodan izbor, vlasnik Orbica odgovara:

“Ako tako misli, u redu. Međutim, ako se razboli od covida-19, neka sam plati svoje liječenje”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI