NEGIRANJE POVIJESTI: Srbi opovrgavaju da se admiral JNA ubio jer mu savjest nije dala da puca po Hrvatima

Espreso.rs

Sergej Trifunović, srpski glumac i odnedavno predsjednik političkog pokreta “Pokret slobodnih građana”, u ponedjeljak je na Twitteru objavio kako je na današnji dan “izvjesni pukovnik JNA Radović dobio naredbu da razaračem tuče po Dalmaciji, po civilima, te kako je pošto je odbio provesti naredbu, izvršio samoubojstvo”.

No, srpski mediji napominju kako je “oproštajno pismo admirala JNA Vladimira Barovića iz rujna 1991, koje je poslužilo crnogorskim vlastima da se u posljednjem trenutku distanciraju od navodnih zločina bivše zajedničke armije i približe Zapadu, čist falsifikat”.

Kako doznaju srpske “Novosti”, oproštajno pismo koje je admiral sastavio prije samoubojstva na Visu bilo je potpuno drugačije.

“Lažno pismo objavila je u to vrijeme Slobodna Dalmacija i odmah je zdušno preuzeto u Podgorici radi manipulacije i admiralom i povijesnom istinom. Nesretni Barović jest iza sebe ostavio dvije jednostavne proširene rečenice na papiru – osobne prirode, a od kolega je tražio da ga pokopaju na otoku Visu, tada za časnike Jugoslavenske ratne mornarice – simbolu obrane Jadrana i slobode”, navodi anonimni izvor Novosti, bez ijednoga dokaza.

“Stav crnogorske službene politike danas je da je “jedini metak ispaljen u ovom ratu na koji Crna Gora može biti ponosna” onaj hitac admirala Vladimira Barovića kojim je on sebi na Visu prekratio život”, zaključuje sugovornik Novosti.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI