‘NEMA PREGOVORA S PUTINOM’: Ukrajina podnijela službeni zahtjev za članstvo u NATO-u

Foto: Guliver Image / Office of the President of Ukraine

Ukrajina je i službeno podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u, na što se osvrnuo i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, prenosi 24sata.

Zelenskij je povodom toga rekao kako “već smo de facto saveznici. De facto, već smo dokazali kompatibilnost sa standardima saveza. Ukrajina podnosi zahtjev za potvrdu de jure, po ubrzanom postupku”.

Istovremeno je Vladimir Putin potpisivao aneksiju okupiranih ukrajinskih teritorija. Zelenski je poručio kako ne kani pregovarati s Rusijom sve dok je Vladimir Putin na vlasti.

“Ukrajina je bila i ostala predvodnik svih pregovaračkih napora. Upravo je naša država uvijek nudila Rusiji da se postigne dogovor o suživotu pod ravnopravnim, poštenim, pristojnim i poštenim uvjetima. Očito je da je to nemoguće s ovim ruskim predsjednikom.

On ne zna što su dostojanstvo i poštenje. Stoga smo spremni na dijalog s Rusijom, ali s drugim predsjednikom”, zaključio je ukrajinski predsjednik u online videosnimci nedugo nakon što je Kremlj formalizirao aneksiju četiriju ukrajinskih regija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI