NEMIRI U ALBANIJI: Policija suzavcima i vodenim topovima na prosvjednike koji su upali u sjedište oporbene Demokratske stranke

Foto: Screenshot/YouTube

Prosvjednici su bacali kamenje i upali u sjedište oporbene Demokratske stranke u Albaniji. Oni su pristaše bivšeg albanskog predsjednika i premijera Salija Berishe, koji je prošle godine izbačen iz stranke jer mu je Washington zabranio ulazak u SAD zbog navodne korupcije.

Na takav upad prosvjednika, albanska policija odgovorila je suzavcem i vodenim topovima.

Berisha, koji poriče nedjela koja mu se pripisuju, bori se za vodeću ulogu u stranci, a protivnik mu je njezin aktualni čelnik Lulzim Basha.


Prošli je mjesec Berisha sazvao skupštinu stranke te najavio da će se kandidirati za njezina vođu.

Tijekom subotnjih nemira Berishini pristaše su čekićima razbili novopostavljena metalna sigurnosna vrata na uredima u nastojanju da se uspnu do drugoga kata.Lokalni mediji pišu da su zaposlenici koji su se zatekli u zgradi pokušali spriječiti prosvjednike u nasilju i prije dolaska policije tako što su ih tjerali pjenom iz vatrogasnih aparata.

Američka veleposlanica u Albaniji Yuri Kim rekla je da je njezina administracija duboko zabrinuta zbog napetosti koje odnedavno vladaju u Demokratskoj stranci.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI