NENAD PERIŠ KROZ SUZE: Ovo jednostavno probada srce! ‘Ne znam hoću li ga vratiti živog ili u kovčegu…’

Foto: Milan Maricici Pixsell

Prošla su gotovo tri tjedna otkako je 27-godišnji Splićanin Matej Periš nestao u Beogradu uoči dočeka Nove godine, s 30. na 31. prosinac i danas je 21. dan potrage koja i dalje ne daje rezultat.

Matej je s prijateljima feštao u klubu Gotik, a u jednom trenutku se udaljio i nestao. Slučaj se pretvorio u pravu misteriju nakon što su snimke nadzornih kamera pokazale kako Matej trči ulicama Beograda, zove taksi, a onda i kako se spušta prema Savi.

Rekonstrukcija njegovog kretanja upućuje na to da je on doista završio u rijeci, ali okolnosti tog događaja nisu poznate.

Nastavljaju se istražni razgovori u Srbiji i Hrvatskoj s različitim osobama kao i druga tehnička istraživanja. MUP Srbije tijesno surađuje s MUP-om Hrvatske. Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u profesionalnom izvještavanju, kao i policajcima koji obavljaju istrage, kao i naiskrenije svima koji suosjećaju i mole za Mateja kazao je otac Nenad za Jutarnji list.

I dalje se kako je i najavio nalazi u Beogradu, a danas je o slučaju nestanka svog sina opširno govorio i za srpski Blic.



Teško mi je, kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu – počinje svoju ispovijest Nenad Periš.

“Tri tjedna su prošla, a ja nemam najvažniju informaciju: “Gdje je Matej?”, to me jedino interesira. Svjestan sam da je prošlo puno vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega” – samo ću ga zagrliti.

“Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su tu večer puno pili, u što vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike”, kaže Periš.

“Naručio je bocu viskija, prijatelji kažu da se još malo zadržao i onda nestao”

Matejevi prijatelji rekli su da su prvo pili crno vino pa pivo i na kraju viski.

“Prije nego što je nestao, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Prijatelji su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. I rekli su da su se još više zabrinuli kada su vidjeli da je ostavio jaknu”, kaže Matejev otac.

Dodaje da su ga Matejevi prijatelji nazvali narednog dana i da su mu rekli da nemaju ništa dobro za reći, da je Matej nestao i da sada moraju to prijaviti.

Nenad Periš i dalje apelira na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. Zahvaljuje se srpskom Ministarstvu unutarnjih poslova na izuzetnom angažiranju i poručuje da ga jedino “istina zanima i ništa više”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI