NEOBIČNA NEKRETNINA MILANOVIĆEVE SAVJETNICE: S kim se povezuje tajkun od kojega je kupila stan?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Od svojih je prethodnika predsjednik Zoran Milanović drugačiji zbog svojeg angažmana na domaćoj političkoj sceni, koji su rezultirali sukobima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

No kada je o broju savjetnika riječ tu se ipak može konstatirati kako Milanović ne čini neku pretjeranu razliku, barem kada je o njihovoj brojnosti riječ.

Jedna od Milanovićevih savjetnica jest i bivša SDP-ova saborska zastupnica Melita Mulić, inače supruga jednoga od najutjecajnijih SDP-ovaca Igora Dragovana. Prema imovinskoj kartici bračni par Mulić Dragovan posjeduje stan od 81m2 u Zagrebu. No kako tvrde naši sugovornici bliski ovim supružnicima radi se o nekretnini koja je locirana u zgradi koju je gradila tvrtka Mešić.com, a vlasnik te tvrtke Ahmet Mešić građevinar je blisko povezan sa pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Žestoka protivnica referenduma o braku

Zanimljiv detalj kojega problematiziraju naši sugovornici jest onaj u kojem stoji kako Dragovan u svojoj imovinskoj kartici navodi da je nekretnina vlasništvo njega i supruge Mulić, ali u kartici se naglašava kako je on kupljen na kredit i od vlastitih primanja, dok to u vlasničkom listu nije moguće pronaći pa se može konstatirati kako je stan ipak isplaćen u gotovini.

Mulić je inače u kartici navela kako mjesečno zarađuje 16527,85 kuna, u svojoj nekadašnjoj stranci poznata je po kritikama na račun bivšeg šefa Davora Bernardića, a osim toga ova Sarajka godinama je bila zaposlenica Ministarstva vanjskih poslova. Kao saborska zastupnica bila je članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a u svojem se mandatu žestoko borila protiv referenduma o braku kojim se brak ustavno definirao kao zajednica žene i muškarca. Diplomirala je u Zadru na Odjelu za informatologiju i komunikologiju te magistrirala na Sveučilištui u Sussexu te je magistrica suvremenih europskih studija. U Sabor je ušla kao zamjena za Tomislava Sauchku, a jedno je vrijeme mjenjala i Milanovića dok se on nije vratio na saborsku dužnost.



Kako komentira ove navode upitali smo i Mulić no do okončanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI