NEOBIČNA SITUACIJA S GRANICE: Njemački novinar s migrantima prelazio granicu pa ga uhitili!

Ilustracija: PU

Policija je u petak u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca među kojima i njemačkog novinara (44) kojemu se u subotu sudilo i za ilegalan ulazak i za krijumčarenje ljudima ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u RH, priopćila je PU karlovačka.

Nad 44-godišnjim njemačkim državljaninom je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je 19. studenog nezakonito pješice iz  Bosne i Hercegovine, zajedno sa zatečenim stranim državljanima, ušao u Republiku Hrvatsku te im pomagao u nezakonitom prelasku i tranzitu po Republici Hrvatskoj.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku, a zbog prekršaja iz Zakona o strancima, Zakona o nadzoru državne granice i Zakonika o schengenskim granicama, 44-godišnjak je danas uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu koji mu je zbog počinjenog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3600 kuna, dok je za prekršaj pomaganja u nezakonitom prelasku oslobođen krivnje.


Zbog oslobađajućeg dijela odluke, nadležna policijska postaja PGP Cetingrad će u zakonskom roku uložiti žalbu.

Ostali zatečeni strani državljani, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, objavila je Pu karlovačka. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI