NESLUŽBENO DONOSIMO ZAŠTO JE ‘PAO’ RAVNATELJ HRT-A: Policija mu je upala u rezidenciju na Tuškancu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U Zagrebu je jutros u velikoj akciji USKOK-a i policije privedeno nekoliko osoba.

Među uhićenima je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić kojem je policija pretresla kuću na zagrebačkom Tuškancu, a dovodi ga se u vezu s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Portal Dnevno neslužbeno doznaje, kako je Bačić navodno uhićen zbog sumnje u pogodovanje oko zemljišta za stanove koje je gradio Lončarić. Riječ je o projektu Vrtovi svjetla, kompleksu od sedam stambenih zgrada vrijednom 80 milijuna eura koji će niknuti na mjestu nekadašnje Tvornice električnih žarulja (TEŽ) u zagrebačkom naselju Sigečica, a investitor je tvrtka Moja težnja u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Milana Lončarića.

Prva faza realizacije projekta Vrtovi svjetla započela je u veljači ove godine, a koji će revitalizirati zonu u neposrednoj blizini Tvornice električnih žarulja i njezin poznati toranj. Planirano je da prvi stanovi budu useljivi do kraja 2022. godine, a kompletan završetak projekta očekuje se do kraja 2024.

Investitori su rekli da je prodano ili rezervirano sedamdesetak od buduća 463 stana. Cijena kvadrata kretat će se od 2600 eura, pisao je Lider.



Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI