NESRETAN DOGAĐAJ KOD OTOKA DOLINA: Za vrijeme rada na palubi teretnog broda smrtno stradao njegov zapovjednik

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Nesretan slučaj dogodio se kod otoka Dolina u Barbatskom kanalu. Za vrijeme rada na palubi broda smrtno je stradao zapovjednik teretnog broda. Okolnosti tog tragičnog čina još se uvijek utvrđuju, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

“Službenici Lučke ispostave Rab izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) o spasilačkoj akciji pokrenutoj prema državljaninu Republike Hrvatske, koji je smrtno stradao jučer, 13. listopada oko 14,00 sati na teretnome brodu ‘Pjeskar’, hrvatske zastave, kojim je zapovijedao tijekom radova u uvali Samotorac na otoku Dolin, u Barbatskome kanalu”, objavljeno je u priopćenju resornog ministarstva.

O tom nesretnom događaju iz MRCC Rijeka odmah je obavještena Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka, čija brodica je angažirana prevesti pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Rab na poziciju nesreće.

Prema dostupnim informacijama stradali zapovjednik broda, nažalost, preminuo je u trenutku nesreće koja se dogodila na palubi broda. Točne okolnosti koje su prethodile ovoj tragičnoj nesreći utvrdit će se očevidom, koji provodi Lučka ispostava Rab u suradnji sa službenicima Policijske postaje Rab.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI