NESTAO HRVATSKI POMORAC U JAPANSKOM MORU! Traje potraga za njim, plovio na brodu ‘Miho Pracat’

Foto: Wochit/Getty Images

U Japanskom moru nestao je hrvatski pomorac za kojim i dalje traje potraga. On je plovio na brodu “Miho Pracat” dubrovačkog brodara Atlantska plovidba. Brod je krenuo iz ruske luke Šahtjorsk prema Kini.

“Miho Pracat” nalazi u Japanskom moru, ali je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage sukladno važećim međunarodnim procedurama kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok. U potragu su se uključili i zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje te ribarski brod koji se zatekao u blizini.

Iz kompanije su priopćili da je u “međuvremenu brod pretražen, a nestali član posade broda nije pronađen na brodu”.


“Za sada nemamo daljnje informacije, znamo da je potraga u tijeku. Ona se radi na profesionalan način. Za sada se još uvijek imamo pravo nadati da ona može eventualno i sretno završiti”, rekao je Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske za HRT.

Dodao je kako zasad ne mogu izlaziti u javnost s detaljima. Više će se znati nakon obavljene istrage.“Još uvijek računam na to da pomorac možda može biti pronađen. Očekujemo informaciju od Atlantske plovidbe koja je u stalnom kontaktu s Centrom za traganje i spašavanje”, zaključio je Melvan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI