Nestao šef oporbe! Doznajemo što se dogodilo Bernardiću

screenshot

Posljednjih tjedana Bernardić se ne oglašava.

Dok se u hrvatskoj javnosti vodi žestoka rasprava o problemima unutar zdravstva, a predstavnici oporbe vođeni ekipom iz Mosta traže ostavku ministra Milana Kujundžića s političke mape pa i s društvenih mreža nestao je SDP. Ekipa Davora Bernardića danima se ne oglašava o gorućim hrvatskim problemima, iako su prije svega nekoliko tjedana tvrdili kako je pred njima radno ljeto. Štoviše, Bernardić je osobno poručivao kako nema namjeru odstupiti s čela svoje stranke uz opasku da ”SDP-ovce čeka radno ljeto”.

U skladu s time ključeve države i teme na kojima bi mogli politički poentirati SDP-ovci su ostavili kolegama iz oporbe pa se tako posljednjih mjesec dana bave sami sobom. Tako smo nedavno svjedočili akciji pobunjenika koje su predvodili Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić kojima je cilj bilo rušenje Bernardića, da bi u konačnici akcija rezultirala njihovom suspenzijom.

No, to nije unijelo mir u redove najveće oporbene stranke, štoviše na prvi pogled doima se da je suspenzija Bernardićevih kritičara rasplamsala nemire pa se tako nedavno sastala treća struja znakovitog naziva neretvanska skupina. Ekipa je to koju tvore pojedini SDP-ovi gradonačelnici koji gle čuda također traže Bernardićev odlazak, dok je iz svake njegove izjave pa i iz svakog njegova javnog istupa posve jasno da se nema namjeru mirno predati. Početkom srpnja, kada je najavljivao radno ljeto za članove svoje stranke javnosti je prezentirao mjere za rast mirovina, no u međuvremenu izjalovile su se najave za predstavljanje partijske strategije za oporavak poljoprivrede, oko čega se u ovome trenutku u SDP-u ne mogu usuglasiti te je stoga predstavljanje ove strategije odgođeno po svemu sudeći do daljnjeg.

Posljednjih dana, Bernardić je posve nestao iz javnosti, u medijima gotovo da je nemoguće pronaći njegovu izjavu, a dobro upućeni izvori bliski mladom šefu SDP-a za naš portal otkrivaju kako to ne znači da je ”Bero” na godišnjem odmoru, već je ljetnu stanku odlučio iskoristiti za obilazak stranačkih podružnica diljem Hrvatske, kako bi u svakom djeliću zemlje ustabilio i očvrsnuo vlastitu poziciju u stranci, što mu je u ovome času najteži, ali ujedno i najzahtjevniji zadatak. Sukladno tome povukao se iz javnosti i s društvenih mreža, a hoće li uistinu u tome i uspjeti ostaje za vidjeti, u jesen koja bi za Bernardića ako zaista želi postići nešto na političkom polju morala biti radna.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI