NESTAO ZRAKOPLOV TIPA CESSNA! Članovi HGSS-a te specijalne i interventne policije na terenu

Izvor: MUP

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je u nedjelju da je nestao zrakoplov koji je krenuo iz Splita. Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija.

Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti.

O nestanku zrakoplova oglasila se i PU karlovačka.

“Danas, 29. svibnja u 11,48 sati policija je od Ravnateljstva civilne zaštite zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11,25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području. Zrakoplov je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron”, objavili su iz policije.



Prema prvim informacijama 30 pripadnika HGSS-a je već na terenu, a dolazi ih još 30.

Potražni timovi bili su u Zagrebu na licenciranju i odmah su, preusmjereni na pretragu između Slunja i Karlovca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI