NEVJEROJATAN I ŠOKANTAN OBRAT U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI: Beljak bi HDZ zabranio a sad s njima ide u dogovor o većini?

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako doznaje Večernji, uoči trećeg pokušaja konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije, došlo je do  potpuno neočekivanog obrata.

Većinu su, navodno, sastavili vijećnici HDZ-a , HSS-a te zastupnici Nezavisne liste Stjepana Kožića i Milana Bandića.

Dogovoreno je i da će predsjednica Skupštine biti predsjednica HSS-a Zagrebačke županije, Martina Glasnović.


“Blizu smo izborima, a baciti pet milijuna kuna javnog novca u koronakrizi nije nam popadija. Tijekom  i kroz razgovore s HDZ-om, iako se razlikujemo u programu shvatili smo da je HDZ prihvatljiv kandidat jer im je, baš kao i nama, u interesu da se skupština konstituira te da se nastave tekući projekti ključni za županiju za koje povlačimo europski novac i koji su u interesu svim, strankama”, rekla je Glasnović za Večernji list.

“SDP je na ove izbore išao s jakom kampanjom protiv HDZ-a i njihovog dosadašnjeg štetnog i koruptivnog načina vođenja županije, a u tome nas je kao koalicijski partner na zajedničkoj listi podržao i HSS. U svim svojim istupima Beljak i HSS su dosad jasno artikulirali stav da s HDZ-om neće nikada. Ne vjerujem u taj scenarij jer to bi značilo prevaru ne samo našeg koalicijskog dogovora već i direktnu izdaju birača, koja bi u ovom slučaju bila čak i gora od one koju je na nacionalnoj razini svojedobno napravio HNS. Tim više što je većina u Županijskoj skupštini moguća i bez HDZ-a i SDP je spreman podržati takav prijedlog, kazao je pak o svemu SDP-ov kandidat za župana i bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.One zaboravne malo podsjetimo.  Krešo Beljak je poznat kao veliki kritičar HDZ-a te je prije dvije godine ustvrdio sljedeće: ‘U svakoj normalnoj državi, HDZ bi bio zabranjen’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI