NEVJEROJATAN SLUČAJ U SPLITU: CURICA SE BORI ZA ŽIVOT! Pijani mladić divljao po Splitu, spasila je majka mladića propucanog u Klisu

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo objavilo je detalje nesreće koja se dogodila  u petak 16. travnja u Splitu, a u kojoj je dvoje pješaka teško ozlijeđeno. Dvogodišnja djevojčica u nesreći je zadobila osobito teške i po život opasne ozljede.

Dali detaljno objašnjenje

“Postoji osnovana sumnja da se da je osumnjičeni 24-godišnjak 16. travnja 2021., oko 17,57 sati u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Suzuki Vitara i izazvao prometnu nesreću u Velebitskoj ulici s materijalnom štetom te se nepropisno udaljio s mjesta događaja, dok je istovremeno bio pod utjecajem alkohola (1,31 g/kg alkohola u krvi) zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene.

Osnovano se sumnja da je nastavio vožnju lijevom prometnom trakom zapadne kolničke trake Ulice Slobode od smjera sjevera prema jugu te da je dolaskom na sjeverni dio raskrižja s kolnikom Mažuranićevog šetališta; gdje je kolnik podijeljen na dvije kolničke trake dvostrukom neisprekidanom razdjelnom crtom; nepropisno obilazio s lijeve strane kolonu od oko pet do osam nepoznatih zaustavljenih vozila kojima je bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu.

Bez smanjivanja brzine vozilom je, osnovano se sumnja, ušao u raskrižje s kolnikom Mažuranićevog šetališta i u raskrižju prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji desni dio osobnog vozila Audi A3 koje je za vrijeme dok mu je na semaforu bio uključen signal zelenog svjetla od smjera istoka ušlo u raskrižje s kolnikom Ulice Slobode zadržavajući smjer kretanja.



Vozač osobnog vozila marke Audi A3 je pri navedenom udaru izgubio upravljivost nad vozilom i prešao na pješački nogostup uz južni rub kolnika Mažuranićevog šetališta te je kotačima vozila udario u metalni zaštitni stup, dvije zaštitne betonske polukugle i prometni znak, a potom prednjim dijelom vozila u sjeverni dio kameno-betonskog zida uz južni rub pješačkog nogostupa nakon čega je prednjim desnim dijelom osobnog vozila udario i na tlo oborio 73-godišnjaka i dvogodišnjakinju koji su se kretali pješačkim nogostupom uz jugozapadni dio raskrižja. Od posljedica sudara 73-godišnjak je zadobio višestruke ozljede koje su teške naravi, a dvogodišnjakinja  osobito teške i po život opasne ozljede”, stoji u priopćenju DORH-a.

Spasila je majka muškarca propucanog u  Klisu

Kako javlja Slobodna Dalmacija, djevojčica je hospitalizirana u KBC Split gdje se bori za svoj život, no trenutno je stabilno. U nesreći su joj ozlijeđena prsa i ima unutarnje krvarenje, a slomljena joj je i pubična kost te ima rupturu jetre. S druge strane, muškarac, djed djevojčice, hospitaliziran je s prijelomom zdjelice, obostranom frakturom rebara, rupturom slezene i krvarenjem u bubregu.

Djevojčicu je zapravo spasila majka muškarca kojem je prije nekoliko dana pucano u glavu u Klisu i koji je ubrzo nakon toga preminuo. Vraćala se naime iz bolnice gdje je potpisala kako će organe 32-godišnjeg sina donirati.

Tvrdi kako je prolaskom pokraj mjesta događaja ugledala malene čizme između automobila i zida, a činilo se kako djetetu nitko ne pomaže. Istrčala je iz automobila i pohitala pomoći djevojčici, a onda su joj se pridružili i ostali okupljeni.

Opisala što se dogodilo

“Izvukla san je, bila mi je u rukama, ja je mazim po leđima, a vidim da su ozljede strašne… Okrenula sam je na bok, krv iz usta joj išla, gledam joj plave okice, crna po licu od gareži i izranjavanja. Tri puta je, dok sam je držala, dolazila svijesti i gubila je… Došla bi svijesti, ispustila zvuk kao da hoće plakati, a onda bi joj se oči okrenule, usnice pobijelile i onesvijestila bi se… I tako tri-četiri puta. Tada sam čula sirenu Hitne pomoći i potrčala sam s djetetom u rukama prema njima kroz križanje”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI