NEVJEROJATNO! Bliži se zimsko doba, a stanovnicima Banovine koji žive u mobilnim kućicama onemogućeno dobivanje besplatnog toplog obroka

Twitter

Neobična obavijest Stožera civilne zaštite osvanula je u nedjelju na području Petrinje.

U njoj se ističe da dio korisnika koji su dobivali obrok, od ponedjeljka više nemaju pravo na to.

Ista se obavijesti pojavila i na području Gline.

“Poštovani korisnici prehrane, ovim vas putem obavještavamo da se sukladno odluci Stožera Civilne zaštite od ponedjeljak 11. listopada 2021. hrana neće dijeliti korisnicima koji imaju mogućnost pripreme hrane u svojim mobilnim stambenim jedinicama ili kućama. Sukladno odluci, od ponedjeljka više nemate pravo na topli obrok”, piše u obavijesti Stožera civilne zaštite.

Dogradonačelnica Gline Brankom Bakšić Mitić komentirala je novu odluku Stožera civilne zaštite.

“Upravo gledam novu tablicu u kojoj kažu da će se na području Gline sada dijeliti 167 obroka. Izostavljeno je iz nje kontejnersko naselje. Upravo gledam ljude koje poznajem i gledam jesu li na spisku. Neki od njih još nisu spojeni na vodu i odvodnju, a stožer je sad poslao ljude na teren da to utvrde, kako bi mogli znati hoće li moći kuhati. Imam i 800 crvenih naljepnica na području Gline, a samo 167 obroka. Samo toliko”, rekla je Bakšić Mitić za 24sata.

Podsjetimo, nakon potresa u prosincu 2020. godine, u siječnju ove godine Pleter je od kuhara volontera preuzeo kuhanje. Pripremalo se oko 10 tisuća toplih obroka dnevno, a zatim je taj broj smanjen na oko 2500 toplih obroka i petstotinjak suhih obroka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI