NEVJEROJATNO KOLIKO NAPLAĆUJU NOĆENJE! Ovi političari masno zarađuju od turizma: Željka Markić nudi ekskluzivu bez dječjih kreveta, a neki fino zarađuju iz Remetinca

Foto: Niksa Stipanicev,Bruno Konjevic / CROPIX/Pixabay

Dugo toplo ljeto samo što nije počelo i brojni Hrvati s kontinenta zaputit će se na Jadran. Malo je sretnika koji na moru imaju osiguran smještaj, ostali ga moraju pronaći prije odlaska na godišnji odmor. Krenete li u potragu za apartmanom, mogli biste zateći ponude nekih bivših i sadašnjih političara koji su shvatili da iznajmljivanjem apartmana i vila mogu nadopuniti kućni budžet.

Tako, primjerice, donedavni suverenist Hrvoje Zekanović u svojem Šibeniku posjeduje apartman od 50 m2 koji iznajmljuje. Riječ je o nekretnini s kuhinjom i spavaćim sobama, koja se nalazi nedaleko od katedrale svetog Jakova. U apartmanu je gostima na raspolaganju televizor, klima-uređaj, ali i dio dvorišta.

“Sadrži potpuno opremljenu čajnu kuhinju s hladnjakom i kuhinjskim priborom. Vlastita kupaonica ima kadu i besplatan kozmetički pribor”, stoji u opisu Zekanovićeva apartmana iz kojega se pogled pruža na vrt u kojem je gostima na raspolaganju oprema za roštilj.

Masno zarađuju

Uz ovakav opis, očekuje se da su gosti Zekanovićeva apartmana zadovoljni, što je vidljivo i iz njihovih recenzija u kojima Zekanoviće opisuju kao prijateljske i gostoljubive domaćine, dok se vrt ovoga saborskog zastupnika opisuje kao mediteranska oaza i mali raj u središtu grada. Ako niste raspoloženi za odmor u Šibeniku, tada ne bi bilo loše razmisliti o Puli, ondje apartmane iznajmljuje obitelj šefa SDP-a Peđe Grbina.



Na Bookingu je apartmane moguće pronaći pod nazivom Apartmani Grbin, a prema podacima s navedene stranice, smješteni su nadomak pulske Arene. Cijena noćenja u ovom moderno uređenom smještaju u sezoni iznosi oko 1000 kuna. Podaci iz zemljišnih knjiga otkrivaju kako se vila Grbinove obitelji prostire na 400 m2 te je registrirana kao obiteljska stambena zgrada, a kao vlasnici etaža upisani su Grbinova sestra Satra i njegov otac Slavko.

Gostima se nude tri apartmana – Sunce, More i Zemlja. Prvi apartman nalazi se na posljednjem katu kuće, namijenjen je za boravak četiriju osoba kojima se nude opremljena kuhinja, dnevni boravak, ali i kupaonica, spavaća soba i balkon. Apartman je jedinstven po tome što se prostire na čak dvije etaže.

Drugi apartman, More, koji se također nalazi na posljednjem katu kuće, prostire se na 54 m2 i njegova karakteristika je otvoreni prostor, a u apartmanu se uz kuhinju i dnevni boravak nalazi odvojena spavaća soba, kupaonica te balkon. Novouređeni apartman od 56 m2 Zemlja smješten je u prizemlju te je odličan za one koji žele uživati na privatnoj terasi s vrtom. Premda se njegova obitelj bavi iznajmljivanjem apartmana, dio prošlog ljeta Grbin je s obitelji proveo na Korčuli, gdje je ljetovao kod lokalnog HDZ-ovca, što je privuklo pozornost brojnih medija.

Smještaj za elitu

Možda na Jadranu ne možete ljetovati kod premijera Andreja Plenkovića, ali se zato na ljetovanje možete zaputiti k njegovu vremešnom stricu Jovaninu, vitalnom starcu koji goste dočekuje u Vitarnji kod Jelse, gdje posjeduje vilu s apartmanima koji se mogu rezervirati preko raznih turističkih portala. Apartmani su smješteni u blizini plaže Paklena, a u objektu se posjetiteljima uz vrt nudi i besplatan internet, oprema za roštilj te privatno parkiralište.

Najbolje su apartman premijerova strica ocijenili parovi, a u ponudi se nalazi pet apartmana među kojima najbolje kotira onaj koji ima pogled na more. S druge strane, dio posjetitelja u ranijim recenzijama premijerovom stricu zamjerio je dotrajalost apartmana i opremu koja je sve samo ne suvremena, no on unatoč tome sasvim solidno posluje.

Budući da stric Jovanin nema vlastite djece, izgledno je da će njegove apartmane jednoga dana naslijediti upravo premijer Plenković. U Nerežišćima na Braču još je moguće ljetovati u vili bivšeg ministra graditeljstva Lovre Kuščevića, a formalno se tim biznisom bavi supruga tog zaboravljenog dalmatinskog HDZ-ovca koji je političke vode napustio pod utegom ozbiljnih nekretninskih afera.

Iako će Nadan Vidošević ovo ljeto, kako zasad stvari stoje, provesti u Remetincu, vi i dalje možete ljetovati u njegovoj vili u Nemiri kod Omiša. Najmom se danas bavi njegova supruga, a vjerojatno i kćeri, tako da je Vidoševićev biznis i danas uhodan.

Tri vile koje Vidošević posjeduje nude se na brojnim stranicama koje se bave najmom sezonskog smještaja, a na njima se doznaje kako je Vila Marija smještena desetak metara od plaže, dok apartmane Inu i Vilu Zrinku od mora dijeli stotinjak metara. Za uživanje u tom luksuzu trebat će vam više od 1500 kuna na dan. Uz svoje jadranske vile, Vidošević iznajmljuje i ranč koji se nalazi u Hlevcima. Imanje je još prije nekoliko godina registrirao kao planinarski dom, zbog toga je plaćao samo 500 kuna poreza, a zarađivao oko 11.000 eura.

Gorsko carstvo

Danas su na ranču sagrađene tri drvene kuće za odmor – Breza, Jela i Smreka. Kuća Jela najprostranija je te je predviđena za smještaj šestero ljudi, dok u druge dvije kuće mogu stati četiri osobe. Gosti koji odsjednu u Jeli mogu se opustiti uz dodatni sadržaj, odnosno saunu i zatvoreni bazen, a u kući se nalazi podrum i blagovaonica te stol za koji može sjesti 20 ljudi.

Na ranču je smješteno malo jezero, oko kojega su uređene kućice za kuhanje i roštilj, a tu je i teren za mali nogomet te bilijar. Upućeni svjedoče da brigu o ranču vodi Vidoševićeva kći Zrinka, a Vidoševići su najzadovoljniji kada unajmljivač istodobno unajmi sva tri objekta. Inače, vikend-boravak za sve tri kućice stoji nešto manje od 20.000 kuna.

Ako vam nije do mora, zaputite se u imotski kraj. Ondje su, naime, smješteni Đuzelovi dvori koje iznajmljuje bivši HDZ-ov gradonačelnik Ante Đuzel. Riječ je o zdanju smještenom na Deveruši u Imotskom, odnosno o objektu od 500 m2, koji posjetiteljima nudi sedam soba, osam kupaonica, teniske terene, teretanu, saunu, masažnu kadu i bazen od oko sto četvornih metara. Na koliki kapacitet posjetitelja računa, govori i činjenica da se ispred zdanja prostire parkiralište za šest vozila.

U istarskom selu Zamask Vilu Vistu koja je kategorizirana s pet zvjezdica podigao je zaboravljeni ministar turizma iz Milanovićeve Kukuriku vlade Veljko Ostojić, čiji je luksuzni objekt kategoriziran s pet zvjezdica. Riječ je o vili koja uz infinity bazen ima kamin i privatni vrt s povrćem, a iz samog objekta pogled puca na prirodu. Očekivano, ovo Ostojićevo zdanje posjetiteljima nudi besplatan wi-fi, kao i privatno parkiralište, a iako u špici sezone tjedan dana boravka u ovom luksuzu stoji više od 40.000 kuna, vila je uglavnom bukirana tijekom cijele sezone pa gosti bivšeg ministra imaju prilike uživati punim plućima u vili koja se prostire na 250 m2 i u bazenu od 60 m2. Zanimljivo, kada je podizao ovo zdanje, Ostojić je zarađivao 18.600 kuna. Usput budi rečeno, kuću je dizajnirao Boris Ružić, koji je široj javnosti postao poznat kao organizator vjenčanja Severine Vučković i Igora Kojića.

I njegov bivši kolega Darko Lorencin pobjegao je od politike te sreću potražio u turističkim vodama, pa tako zainteresiranima nudi smještaj u svojoj kući u Donjoj Kalčini u Istri. Premda Lorencin od odlaska iz politike u medijima nije istupao, doznalo se da njegova kuća ima dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i saunu te je namijenjena za smještaj šestero ljudi koji se užitku mogu prepustiti na Lorencinovih 135 četvornih metara. Za smještaj u toj luksuznoj kući valja pripremiti i do 1639 eura za tjedan dana.

Da mu u politici baš i ne ide, shvatio je pravodobno i bivši SDP-ov gradonačelnik Splita Ivo Baldasar koji u Brštanovu u Dalmatinskoj zagori posjeduje vilu koja se reklamira kao open space kuća. Uz bazen i voćnjak, posjetitelji se mogu osladiti i u vinogradu. Desetak tisuća četvornih metara, na koliko se imanje prostire, zapravo je obiteljska imovina Baldasarove supruge Snježane, a poželite li ondje predahnuti, ponesite oko 1500 kuna za noć.

Nema pušenja

Za biznis se nedavno odlučio i bivši premijer Tihomir Orešković, koji je u svojem kratkom mandatu narodu otkrio kako voli građevine. A da ih doista voli, potvrdio je postajući vlasnikom vile na Braču koja bi se također uskoro mogla naći u ponudi na nekoj od stranica na kojima se oglašavaju nekretnine za najam. Nekretninu u najam nudi i Željka Markić, riječ je o Villi Stella Maris koja se nalazi u Suđurđu na otoku Šipanu. Prema opisu s Bookinga, u objektu nisu dostupni dječji kreveti, a minimalna dob za prijavu je 30 godina.

U vili pušenje nije dopušteno, baš kao ni kućni ljubimci, nisu dopuštene ni zabave, ali zato objekt ima bazen, terasu, igralište, vrt, perilicu posuđa i rublja te mikrovalnu pećnicu i brojnu drugu opremu koja olakšava boravak na godišnjem odmoru. I nekadašnji ministar turizma, HDZ-ov Anton Kliman, godinama je u ovom biznisu koji vodi preko tvrtke Barbariga Nova preko koje se također bavi iznajmljivanjem.

Dok jedni iznajmljuju, drugi dio političara ljetuje u vlastitim apartmanima i vilama diljem Jadrana, dio njih tijekom ljeta odsjeda i kod prijatelja, ponekima se potkradu i krstarenja s prijateljima sumnjivih pozadina, no sve u svemu može se reći kako hrvatski političari već sada imaju isplanirane godišnje odmore. Boravak u zdanjima kojima raspolažu njihovi kolege teško će si priuštiti prosječna hrvatska obitelj, no izgleda da se i na popisu hrvatskih političara iznajmljivača ipak za svakoga može pronaći ponešto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI