NEVOLJE U RAJU: Puljak ostaje bez većine u Gradskom vijeću? Kerum otkrio nove planove za splitsku skupštinu! Što planira za ponedjeljak?

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

“Mi ćemo u ponedjeljak imati većinu u Gradskom vijeću sa 16 ruku. HDZ ima devet, HGS ima četiri i s tri ruke od MOST-a imamo većinu od 16 ruku. Za predsjednika Gradskog vijeća bit će predložen i izglasan Josip Markotić iz MOST-a”, takvu izjavu Željka Keruma prenosi Slobodna Dalmacija.

Ova vijest odjekuje kao grom iz vedra neba i kao veliko iznenađenje, a sve zbog toga što je iz kompletnog suprotnog tabora sve do tada bilo jasno da su većinu u gradskom vijeću dogovorili Ivica Puljak s koalicijom Pametno, zatim Možemo!, Nova ljevica, Nezavisna lista Branke Ramljak, SDP i upravo Most.

Vijeće ima 31 zastupnika četiri manje nego u prijašnjem sazivu, za većinu je potrebno najmanje 16 zastupnika odnosno ruku , a ovakav blok kojeg najavljuje Kerum značio bi komotnih 18.

Novinari su pitali Keruma, je li siguran, je li to konačan dogovor.
“Odluka je konačna. Tako je ispregovarano”, potvrdio je Kerum.

“Ne znam odakle mu to, to je njegova potpuno neutemeljena i nemoguća konstrukcija, kratak je bio Grković, u komentaru za Slobodnu o Kerumovoj velikoj objavi.



Grkovića su još pitali je li, dakle, Most spreman koalirati s HDZ-om i HGS-om?

Grković je bio decidiran u odgovoru: “Ne!”

Vice Mihanovića, HDZ-ovog kandidat za gradonačelnika, je li to istina što tvrdi Kerum je potpuno iznenadilo kad su mu novinari prenijeli ono što je Kerum izjavio.

“To, da ćemo mi formirati vlast u Gradskom vijeću je nešto što ja prvi puta čujem. Moram istaknuti da nikakvi razgovori ni pregovori nisu vođeni u tom smjeru ni s HGS-om ni s Mostom”, odgovorio je Mihanović.

Rekao je još da uopće nije sporno da HDZ u Splitu ide u opoziciju, ali i dodao da će se u ponedjeljak tek vidjeti ima li Ivica Puljak većinu od 18 zastupnika u vijeću.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI