NEVRIJEME HARA OSJEČKIM PODRUČJEM: Olujni vjetar odnio krov sa zgrade, prekinuto napajanje tramvaja!

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U petak poslijepodne, kao što je i najavljeno, osječku regiju zahvatilo je snažno nevrijeme.

U Ulici Matije Gupca  u Osijeku olujni vjetar na cestu i parkiralište odnio je krov sa zgrade. Jedan dio uzrokovao je prekid napajanja tramvaja.

“Županijski centar 112 zaprimio je i nekoliko dojava o poplavljenim podrumima u gradu. Počeo je padati i sitan led”, objavila je Civilna zaštita.

DHMZ je, podsjetimo, danas objavio narančasto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog najavljenih lokalno izraženih pljuskova i grmljavine.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, piše DHMZ



Slična upozorenja su objavljena i za nedjelju, s izuzetkom osječke regije, za koju je objavljeno crveno upozorenje zbog izraženih poplava, uglavnom u Posavini. Količina oborine će se kretati od 60 do 90 mm.

“Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danima od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, piše DHMZ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI