NIJE DOBRO! Epidemija majmunskih boginja sve se više širi! Novi slučajevi zabilježeni diljem svijeta

Foto: WHO/Nigeria Centre for Disease Control

Majmunske boginje potvrđene su i u Kanadi. Tamošnja služba za javno zdravstvo kazala je kako su nakon istraživanja pronađena prva dva slučaja zaraze.

Ranije su vlasti u pokrajini Quebec napomenule kako istražuju 17 sumnjivih slučajeva.

“Noćas je pokrajina Quebec obaviještena da su dva uzorka, koje je poslao Nacionalni mikrobiološki laboratorij, bila pozitivna na majmunske boginje. To su prva dva slučajeva potvrđena u Kanadi”, izvijestili su.

Kanadski zdravstveni dužnosnici naglasili su da postoji veza između američkog slučaja i još nekoliko sumnjivih slučajeva u toj regiji. Kazali su kako je američki državljanin, koji je nedavno iz SAD-a u Kanadu doputovao privatnim prijevozom, “možda bio zaražen prije ili tijekom” posjeta Montrealu.

Podsjetimo, nekoliko europski država, uključujući Portugal i Španjolsku, također je zabilježilo slučajeve majmunskih boginja u posljednjih nekoliko tjedana.



Prvi sumnjiv slučaj majmunskih boginja je također zabilježen u Australiji.

Prvi slučaj te bolesti u Velikoj Britaniji zabilježen je 6. svibnja kod osobe koja je bila u Nigeriji. U četvrtak je prvi slučaj zabilježen i u Italiji u rimskoj bolnici. Švedska je također evidentirala jednu zaraženu osobu.

Simptomi majmunskih boginja uključuju groznicu, glavobolju te svrbež koji se s lica širi na ostatak tijela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI