NIJE IM BAŠ SVEJEDNO: Zaposlene u srednjim školama uznemirila informacija o obveznom cijepljenju

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izvijestio je u petak kako je dio zaposlenika uznemirila informacija da bi Vlada mogla uvesti obvezno cijepljenje protiv covida-19 te ističu kako prisilno cijepljenje može izazvati veći otpor dijela građana.

Kažu kako je njihov stav o obvezi cijepljenja za djelatnike u obrazovanju nedvosmislen te smatraju da je cijepljenje pravo, a ne obveza.

“Razumijemo potrebu Vlade da svim sredstvima pokušava obuzdati pandemiju koja razdire ekonomiju, a osobito razorno djeluje na društveni život naših građana. Mišljenja smo da se prisilnim cijepljenjem neće učiniti previše. Štoviše, postoji mogućnost još većeg otpora dijela građana”, smatraju u srednjoškolskom sindikatu.


Ocijenili su kako se građane koji imaju dvojbe oko cijepljenja može uvjeriti u njegovu nužnost samo potpunim, cjelovitim, kvalitetnim informacijama i znanstvenim pristupom.

Napominju da ih dosad iz Vlade nitko nije kontaktirao oko tog pitanja no bude li prilike iznijet će prijedlog da se testiranje vrši pomoću testa sline, a ako poslodavac uvede obvezu testiranja zaposlenih u obrazovanju to mora ići na teret poslodavca. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI