NIJE MOGLO BEZ NOVOG ODGOVORA: Premijer je danas dobre volje! ‘Odustat ću od odgovora na koga bi me ovako lijep i kulturan predsjednik s Pantovčaka mogao podsjetiti’

Photo: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Premijer Andrej Plenković produžio je nakon Plitvica gdje se obilježila 30. godišnjice akcije Plitvica i polaganja vijenca kao i paljenja svijeća na spomen mjesto Josipu Joviću, prema Karlovcu.

Tamo se sastao sa zamjenicom župana koja obnaša dužnost karlovačke županice Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnikom Damirom Mandićem, te će nazočiti svečanom uručenju ugovora iz ITU mehanizma za Veliko urbano područje Karlovac.

Naravno najmanje je važno što se ima događati u Karlovcu, Plenković se kao što je još jučer izjavio morao opet osvrnuti na izjavu predsjednika Zorana Milanovića o tome kako nije bilo zajedničkog polaganja vijenca na Plitvicama.


Koliko znam nikada nam nije bilo ponuđeno zajedničko polaganje vijenca niti je on to nas pitao”, istaknuo je premijer.

“MUP je bio organizator na Plitvicama, nitko nas nije pitao hoće li biti zajedničkog protokola. Koliko znam u cijelom kontekstu što Milanović radi oko Vrhovnog suda, trebao je doći na veliku konferenciju o potresu u Zagrebu pa je naglo otkazao. Mi sada svi skupa prolazimo fazu banalizacije i normalizacije onoga što slušamo. Što se više ponavlja taj stil, ispada da je to normalno. Usprkos normalnoj etiketi i praktički prevari birača imamo ponašanje koje je nenormalno. On zbraja glasove i govori koliko je tko dobio glasova. Ja sam mu kulturno telefonski čestitao na pobjedi za predsjednika, a ja već četiri i pol godine čekam da čestita na onoj pobjedi iz 2016. Što se tiče ljubomornosti, on bi sada htio da su predsjedničke ovlasti veće nego što jesu, a on je htio tako.Iskompleksiran je i ljubomoran. Sve su njegovi propusti u vezi propisa za predlaganje kandidata za predsjednika Vrhovnog suda. Lijen si, propustiš rokove, nemaš nikoga za predložiti i onda na kraju ideš silovati proceduru. To nije razina kulture i komunikacije dostojne predsjednika republike. Ovo nije razina kulturne političke komunikacije”, naglasio je premijer.

Na pitanje o tome kako komentira izjavu Milanovića da je on “nilski konj koji papa lopoče, a predsjednik je orao”, Plenković je odgovorio:

“Ja sad imam izbor kao odgovoran premijer, hoćemo li se baviti basnama i filmovima ili ćemo biti odgovorni? Odustat ću od odgovora na koga bi me mogao ovako lijep, kulturan predsjednik s Pantovčaka mogao podsjetiti. Danas sam dobre volje i ne da mi se odgovoriti”, naglasio je premijer.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI