NIJE SE MORALO DUGO ČEKATI! MILANOVIĆ SE OGLASIO O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Možda moram predložiti nekog od Mamićevih veseljaka? Neće vam to proći!’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je Ustavni sud danas odlučio kako predsjednik RH može za šefa Vrhovnog suda prelagati samo osobe koje su se prijavile na tu funkciju a zbog svega ga je danas prozvao i premijer Plenklović rekavši da nije radio po Zakonu i proceduri čekao se odgovor Milanoviać koji je tijekom večeri oglasio na Facebooku.

“Ako su javni natječaji, oglasi pa i javni pozivi možda i namješteni, to nije razlog da se oni ukinu nego da demokratska kontrola omogući da se izaberu najbolji kandidati”, podučio nas je danas Šeksov kum s Ustavnog suda. I prisnažio kako se zakoni moraju primjenjivati, citiram, “smisleno“”, napisao je Milanović na početku svog posta

Kazneno djelo

“Prvo, kume, natječaj i javni poziv nisu isto. Ni to niste naučili. A namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove. E, to ste morali naučiti. Ali, eto, sad smo iz prve ruke doznali novu razinu besmislenosti kojom se vodi većina ustavnih sudaca, vjernih HDZ-ovih žetona, koji smišljaju sve što treba kako bi spasili vojnika HDZ-ovog pravosuđa Sessu”, objasnio je dalje predsjednik Milanović.



“Možda još da odluče kako za predsjednika Vrhovnog suda moram predložiti nekog od ovih Mamićevih veseljaka? Ili da Plenković reaktivira svoju skupinu Borg i njoj povjeri izbor predsjednika Vrhovnog suda? No pasaran! Moja kandidatkinja nije i neće biti iz njihove močvare. Moja kandidatkinja ostaje Zlata Đurđević i HDZ će, koliko god im to teško padalo, morati glasati o njoj. Za ili protiv, što će sve reći”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI