NIKAD ŽEŠĆA I JAČA RETORIKA VIDOVIĆ KRIŠTO: Ovo što je poručila Plenkoviću i Jandrokoviću nitko se još nije usudio!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je pismo i dopis dvojici nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u Hrvatskoj, predsjedniku Sabora Gordanu Jandroković i predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću. Tim dopisomnajoštrije osuđuje, kako navodi, “protuustavno i protudemokratsko ponašanje, Vas kao predsjedavajućeg Hrvatskoga sabora, i Vas kao čelnika izvršne vlasti”.

Vidović Krišto napominje kako je “Jandrokovićevo odbijanje odavanja počasti Hrvatskog sabora svim žrtvama u  Domovinskom ratu, a u povodu 30. godišnjice agresije Republike Srbije i dijela domaćeg  srpskog pučanstva na Hrvatsku,  neshvatljivo, protuustavno i za svaku osudu”

“U Ustavnoj Deklaraciji, koju je Hrvatski sabor donio 2000. godine, jasno je definirano da se  Republika Hrvatska temelji na vrijednostima Domovinskog rata. Odbijajući odavanje počasti  onim najzaslužnijima za slobodnu Hrvatsku nanijeli ste veliku bol obiteljima poginulih i  nestalih branitelja, ali i svim hrvatskim građanima, neovisno o njihovoj narodnoj pripadnosti”, istaknula je nezavisna saborska zastupnica.


Poticanje na antisrpsku histeriju

 

Vidović Krišto je potom strelicu bacila prema  predsjedniku vlade Andreju Plenkovića jer je ustvrdio da ona svojim zahtjevom provodi antisrpsku histeriju. Istaknula je i da je Plenković “preuzeo retoriku ultranacionalističkog  srbijanskog predsjednika Vučića”.“Vi, pak, gospodine Plenkoviću, u identičnom tonu kao i Vaš stranački kolega Jandroković, u  odgovoru zastupniku Bauku izjavili ste jučer u Hrvatskome saboru da nekoliko zastupnika  svojim izjavama potiče na antisrpsku histeriju. Moje traženje odavanja počasti i spominjanja  povijesnih činjenica Vi okarakterizirate kao antisrpsku histeriju! Analogno Vašoj tezi, i  Međunarodni sud u Haagu je donio antisrpsku presudu kada je presudio da je Republika Srbija  izvršila agresiju na Hrvatsku. S tom ste retorikom preuzeli retoriku ultranacionalističkog  srbijanskog predsjednika Vučića. Ali trebate biti svjesni da je to što Vi tvrdite povijesno  dokumentirana neistina. Za Vas je spominjanje agresije na Hrvatsku antisrpska histerija, a  dokumentiranje korupcije govor mržnje. Trebali biste biti svjesni da bestijalno i manipulativno  izvrtanje teza ne može imati uspjeha u demokratskom društvu, a Hrvatska jest demokratska  država, članica Europske unije te hrvatski građani imaju pravo na istinu i na državu vladavine  prava”; poručila je Vidović Krišto premijeru.

“Treba vas prognati iz političkog i javnog života”

U konačnici je zaključila kako bi obojica zbog svog djelovanja trebala biti prognana iz političkog i javnog života. “Opisana djela, kada bismo imali funkcionalnu demokraciju, bila bi razlog za trenutačni opoziv  te progon iz političkog i javnog života, jer nitko ne može biti iznad Ustava i zakona, a svojim  ponašanjem i izjavama obojica ste se stavili iznad hrvatskog Ustava te uvrijedili sve hrvatske  građane.

Budite uvjereni da će se hrvatski građani, kao i kroz povijest, znati izboriti za svoja građanska  i ljudska prava”, ističe za kraj Karolina Vidović- Krišto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI