Nikola Grmoja: ‘Nitko neće odgovarati za izgubljene godine u hrvatskom zdravstvu’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva, te dodao kako će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor. Također premijer je najavio kako će u srijedu, nakon konzultacija, predložiti novog ministra zdravstva.

Premijer je također upozorio na ‘fenomen’ u kojem se medijskim aktivnostima trese njegove ministre, pa je fokus vlade stalno u obrambenom stavu, kako to nije prvi put i kako je toga bilo i prije, ali nikada kao sada.

Za portal Otvoreno smjenu Kujundžića i reakciju Premijera komentirao je saborski zastupnik Mosta – Nikola Grmoja:

“Ministar Kujundžić vjerojatno nije htio otići podvijenog repa iz Vlade, pa na kraju odlazi zbog afera s nekretninama, smijenio ga je premijer Plenković. No najžalosnije je što nitko neće odgovarati za izgubljene godine u hrvatskom zdravstvu, mi smo upozoravili kako se ne provode nikakve reforme, navodili smo i 52. konkretne stvari koje je potrebno napraviti u resoru zdravstva, no ništa od toga nije učinjeno, ali evo Kujundžić je otišao, kako bi rekao Premijer i neki ministri, zbog ‘percepcije’. To govori kako u vladi nisu zabrinuti niti za hrvatske pacijente, niti za liječnike i medicinske sestre koji odlaze iz Hrvatske. To je izgubljeno vrijeme i ne možemo zbog toga biti sretni danas.” rekao je Grmoja.

Na komentar premijera kako mediji ‘tresu’ ministre u njegovoj vladi Grmoja je rekao:



“Žalosno je ako premijer stvarno smatra kako mediji utječu na sastav njegove vlade i na odluke koje donosi. To nije nikako dobro, jer premijer treba biti autonoman u donošenju odluka, a ne voditi se nekakvom percepcijom i voditi računa isključivo o stabilnosti njegove pozicije i pozicije HDZ-a. To je problem i kada se pojavi premijer koji će biti spreman žrtvovati svoju poziciju kako bi napravio korjenite promjene onda će Hrvatska biti na pravom putu, a izgleda kako sada to nije tako”, zaključio je Nikola Grmoja za Otvoreno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI