NISMO SE OBRAČUNALI S KOMUNISTIČKIM NASLJEĐEM! Domovinski pokret oštro istupio, nabrojali su puno ‘grijeha’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

U cijeloj Europi pa tako i u Hrvatskoj obilježava se Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima. Obilježio ga je i državni vrh, a svoj su osvrt o svemu dali i oporbene političke opcije a jedna od njih je i Domovinski pokret. Poprilično su oštri te su za stagnaciju naše zemlje vidjeli jedan veliki i jaki razlog

Njihovu objavu s Facebooka pod naslovom HRVATSKA STAGNIRA JER SE NIJE OBRAČUNALA S KOMUNISTIČKIM NASLJEĐEM, A SLOBODNOJ EUROPI PRIJETI NOVI, GLOBALISTIČKI TOTALITARIZAM prenosimo u cijelosti:

 

Danas, kada Europa obilježava Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, prigoda je da još jednom podsjetimo na ključnu činjenicu specifičnu za hrvatsko društvo; nelustrirano jugoslavensko komunističko nasljeđe, koje čak i tri desetljeća nakon stvaranja države, poput karcinoma opterećuje naš nacionalni, javni, politički, gospodarski i medijski život.

Nelustrirano pravosuđe, nelustrirano Sveučilište, kao i mnogi drugi važni segmenti našeg društva, predstavljaju ozbiljnu zapreku i razlog zbog kojeg je Hrvatska danas na samom europskom dnu, pa i u gospodarskom smislu.



Pogubno je za nacionalnu savjest, što žrtve Titovog komunističkog režima još uvijek nemaju primjeren status u društvu, niti su ostvarili odgovarajuću moralnu satisfakciju za proživljene muke. Bivši komunisti, njihovi politički i biološki nasljednici, preuzeli su i čvrsto drže sve najvažnije poluge, zbog kojih je nemoguće Hrvatsku pokrenuti u zdravom smjeru. Utjecaj tzv. duboke države kroz koju djeluju, jedan je od glavnih uzroka hrvatskog zaostajanja.

Komunističke vedete, njihovi članovi i simpatizeri, danas se predstavljaju kao “veliki Europejci” i “demokrati”, “borci” za okoliš i ljudska prava, a jugoslavenski komunistički plašt zamijenili su globalističkim, zeleno-crvenim i hladno-birokratskim pa pod novom krinkom zastupaju novi totalitarizam.

 

Borba protiv svih oblika totalitarizma, kako onih iz prošlosti tako i ovih koji danas prijete slobodnoj Europi i svijetu, u budućnosti će biti jedna od glavnih odrednica djelovanja našeg Pokreta.

Uklanjanje naslijeđenih devijacija i stvaranje istinski demokratskog društva, obveza je koja stoji u samim temeljima Domovinskog pokreta i jedna je od ključnih odrednica našeg političkog djelovanja.

Upravo zbog toga je važno oko DP-a, naših europskih saveznika i političkih istomišljenika, okupiti sve nacionalne i suverenističke, antitotalitarističke snage.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI