NIŠTA BEZ DRUGA TITA: Gotovac nakon što je izbačen iz SDP-a stigao s Josipom Brozom pod rukom! ‘Grbin kaže, nisam ucjenjivao Možemo’

Foto: Ranko Šuvar

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj je izbačen iz stranke,  Viktor Gotovac se obratio medijima. Iz stranke je iznio bistu Josipa Broza Tita. Podsjetimo razlog izbacivanja raskid sporazuma s platformom Možemo u Zagrebu.

Rekao je da je laž da je ucjenjivao partnere iz Možemo i da ne vidi čime je učinio štetu SDP-u. Ističe da je sve radio u skladu sa Statutom.

“Ova se vijest želi plasirati kao nešto gdje će Gotovac biti kriv vjerojatno zato što je egoist, vjerojatno zato što ucjenjuje, čovjek koji raskida sporazum ucjenjuje. Nisam onaj koji nešto traži da bi održao sporazum, već ga, zajedno s još 17 ljudi, raskida. Ne znam u čemu bi bila šteta. U tome što smo se ponašali u skladu sa Statutom? Jer ako nismo, što je onda sa svima ostalima? Ako nismo, onda bi trebalo sve sankcionirati, zar ne?” pita Gotovac.

“Oni, naravno, znaju da ja nisam čovjek koji će se držati paragrafa i podnositi žalbe. Ja kada negdje nisam poželjan, uvijek ću se maknuti”, naglasio je Gotovac.Nakon više od tri sata rasprave, u kojoj su najprije saslušali i ispitivali Gotovca, a potom raspravljali bez njega, članovi Predsjedništva su velikom većinom glasali za njegovo izbacivanje iz SDP-a, dok je protiv bila Sabina Glasovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI