NIŠTA NOVO, MILANOVIĆ I DALJE UDARA PO PREMIJERU: ‘Kako su plesali na grobu Karamarka, tako će i Plenkoviću!’

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Predsjednika Zorana Milanovića novinari su ponovno pitali o Zlati Đurđević i izboru predsjednika Vrhovnog suda. Milanović je ponovio svoje tvrdnje od ranije i ponovno optužio HDZ.

“Javni poziv, vrlo štetno jer se moraju ponavljati. Drugo, meni to onemogućava da razgovaram s glavnim sudionicima i nekim drugim ljudima u Saboru. Ako imam javni poziv, jedino što mi preostaje je da na njemu odaberem jednu osobu. Ustav je dosadno jasan, ovo je rađeno da bi se ograničilo predsjednika, ne mene, nego Kolindu. Sada nemamo ustavnu krizu, nego krizu legitimiteta. To je closet frau, HDZ je u sukobu interesa, njima se u drugom stupnju sudi za pljačku države. Njima ne može biti svejedno tko je na čelu Vrhovnog suda”, rekao je Milanović.

“Normalno je da kad Plenković i njegovi paše i subaše razgovaraju da se boje toga”, kazao je Milanović i dodao kako je Zlata Đurđević jedna od malo dobrih ljudi.

“Čovjek koji predsjeda Grecom, dobio je 5 glasova od 200 i on sad ima legitimitet za voditi hrvatski Vrhovni sud. Tijelo koje raspisuje javni poziv kaže da nema ustavne krize. Nema, ali kriza je legitimiteta jer će tamo sjediti osoba bez legitimiteta. Pajdaši si međusobno rihtaju funkcije. HDZ-u je jako bitno tko će tamo sjediti jer su osuđena stranka. Ovo je sada fermentiralo i ukiseljeno je, osim ovoga što se prikrpalo u zadnjih nekoliko godina.
Ja sam ovdje danas na poziv nekih HDZ-ovaca, ali ovi stari su fermentirali i ukiselili se. Oni su došli u 8 sati direktno sa šanka, a ne bi se znalo da to nije rekao Dečak. Kako su plesali na grobu Karamarku, tako će i Plenkoviću”, kazao je predsjednik.

Komentirao je i utakmicu Hrvatske protiv Španjolske.



“Vidjeli smo kako su neki od favorita prošli, nema razloga da Hrvatska protiv Španjolske im ne uzme mjeru i pobijedi. Perišić je jedan od najboljih igrača koje je Hrvatska ikad imala”, kazao je Milanović.

Dotaknuo se i vojnog nebodera u Zagrebu koji je opremljen luksuznim namještajem.

“Ne znam, ne vidim što bi USKOK tamo radio, možda su neki ministri previše oprezni. Koliko dugo čekamo da se uđe u tu zgradu. Sad se u strahu čeka da se uđe u zgradu. Najbolje da srušimo taj neboder”, rekao je ironično Milanović.

Banožić je potpisao ugovore, namještaj ne možete kupiti u Ikei, to je okrugla zgrada i namještaj je po mjeri. Ja bi mu rekao da to treba završiti, a ne da radi kao BORG grupa. Mora donijeti odluku, dajem mu podršku. Sad je USKOK ušao, sad se čeka inkvizicija”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI