NIŠTA OD SLOBODE: Bivši ravnatelj HRT-a Bačić i dalje ostaje u Remetincu! Jedan zahtjev USKOK-a odbijen

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bivšem glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću produljen je pritvor za mjesec dana, doznaje RTL.

Odvjetnici i USKOK nisu htjeli ništa komentirati, a iako je USKOK tražio dva mjeseca pritvora, sud je odlučio drugačije.

“Istražni zatvor je produljen, ali ne za dva mjeseca kako je to USKOK predlagao nego za daljnjih mjesec dana. Prema procjeni suca istrage, u tom roku bi se realno moglo ispitati još daljnjih 11 svjedoka i pregledati dokumentacija koja je u međuvremenu pristigla na zahtjev USKOK-a”, rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Sud pojašnjava, Bačić nije pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, već zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ni Bačića ni poduzetnika Milana Lončarića na sud nisu doveli.

“Već je ustaljena praksa obzirom na sve ove pandemijske okolnosti da se takva ročišta održavaju putem videolinka. Znači uspostavi se videoveza sa zatvorom u Zagrebu i to u svakom slučaju pojednostavljuje postupak”, kazao je Devčić.



Kazimir Bačić bivši ravnatelj HRT-a, uhićen u velikoj USKOK-ovoj akciji zbog sumnje na korupciju. Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla.

Za svoju ulogu je kao nagradu, sumnja USKOK, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milijun kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI