‘Nisu došli na službenu komemoraciju, jer ne bi bili – glavni!’

Davor Puklavec/PIXSELL

Bivši komunisti i komunjare (svaka čast iznimkama) nisu prihvatili poziv Vlade da dođu na službenu komemoraciju i iz razloga jer tada ne bi bili „u prvom planu“, a to je njima važnije i od svih žrtava ovog logora

Prvo su (u subotu, 22. travnja 2017.) Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH) i udruga Srpskog narodnog vijeća (SNV), uz „jake snage“ SDP-a, u Spomen – području Jasenovac održali svoju komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora, a potom je dan kasnije, tj. u nedjelju na istom mjestu održana službena, državna komemoracija, uz nazočnost najviših predstavnika Vlade, Sabora, predsjednice Republike, mnogobrojnih veleposlanika i drugih.

Srbin, po zanimanju, Milorad Pupovac, koji je predvodio prvu komemoraciju uspio je prikupiti veći broj ljudi nego oni iz državnog vrha. Međutim, razlika između ova dva skupa bila je očita: prvi je iskorišten i kao – predizborni skup (!), što znači da su politika, politikanstvo, pa i laži kod pojedinih govornika bili ono na što je „bačena“ težina, dok je kod onog koji je predvodio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sve to izostalo. Nije bilo govora, već istinsko i skromno, ali veličanstveno odavanje počasti ljudima koji su stradali u ovom logoru. Da su željeli, hrvatski dužnosnici sigurno bi doveli ne na tisuće, već na desetine tisuća ljudi, ali to nije bio cilj. Cilj je bio – u miru i tišini pokloniti se stradalnicima, bez elemenata pupovčevog „cirkuskog“ propagiranja, u prvom redu njega, ili bolje rečeno „njegova veličanstva“!

Bivši komunisti i komunjare (svaka čast iznimkama) nisu prihvatili poziv Vlade da dođu na službenu komemoraciju i iz razloga jer tada ne bi bili „u prvom planu“, a to je njima važnije i od svih žrtava ovog logora. Osim toga, to nije prvi puta da se tako ponašaju. Oni svaku prigodu iskoriste, a poglavito pupovci, ( na tome su „“doktorirali“) da komemoracije pretvore u izborni skup, ili bolje rečeno osobnu promidžbu!

Neprestano ističu da su u Hrvatskoj ustaše (od škola do stadiona), da je to „ustaška“ država, da ne žele, kao sada, doći zbog postavljene spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a na kojoj piše- Za dom spremni! Da na HOS-ovim (ratnim) oznakama ne stoji ta rečenica to bi bila lažna i falsificirana oznaka, jer ona je takva kakva je bila i 1991.!

Zbog čega se u vrijeme Domovinskoga rata, pupovci nisu bunili protiv HOS-a?



Što bi se uostalom dogodilo da se s oznaka ili pak spomenika iz NOB-a (kojih još uvijek ima na sve strane) makne recimo parola „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ ili ne daj Bože – crvena partizanska petokraka?

Partizanski borci ( s pupovcima na čelu) neprestano okreću stvari. Govore i viču da su Hrvati protiv pobjednika u II. svjetskom ratu, a gotovo nikada ne spominju da se Hrvati, a naročito hrvatski branitelji bune i traže istinu o onome što se događalo nakon 1945.

Jednom riječju- gdje su pupovci, tu su „cirkusi“ (svaka čast iznimkama)!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI