NISU IH HTJELI NAGRADITI: Deveta bojna HOS-a predložena za nagradu Grada Splita! Evo tko je na kraju glasao za HOS-ovce

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Temeljem pozivnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade grada Splita za 2020. godinu, Udruga veterana 114. HV-a za skupnu nagradu predložila je Udrugu IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga Split.

U prijedlogu za nagrađivanje uz Uz veterane 114. HV-a, svoj su glasd i podršku u vidu supredlagatelja dale i još neke udruge proizašle iz Domovinskog rata. U obrazloženju prijedloga navode njihovo “dugogodišnje promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu, te aktivan angažman u humanitarnim, kulturnim i sportskim aktivnostima u gradu Splitu, Splitsko dalmatinskoj županiju, kao i u ostatku Hrvatske”: “Udruga daje svoj prepoznatljiv doprinos u očuvanju vrijednosti i doprinosa postrojbi grada Splita i županije u Domovinskom ratu. Kroz svakodnevni volonterski rad pomažu obiteljima poginulih, invalidima, razvojačenim braniteljima kao i pomoći u rješavanju statusnih pitanja, promiču istinu o Domovinskom ratu, surađuju sa srodnim udrugama, lokalnom, regionalnom i državnom upravom. Članovi udruge su dragovoljci i ratnici, nositelji borbenih djelovanja, kao i zapovjednici navedene postrojbe”, kažu predlagatelji ove odluke.

Prvi čovjek IX bojne HOS-a Marko Skejo kaže da taj prijedlog da im se dodijeli nagrada Grada Splita za 2020. godiu ipak nije prošao.

“Četvero članova komisije je bilo za, a ostali protiv. Očito da nisu pročitali prijedlog jer kako objasniti da 46 poginulih pripadnika koji su za Hrvatsku dali život po njihovom mišljenju nisu zavrijedili format A4 papira”, kaže nezadovoljni Skejo.

Komisiju koja je glasala o tome čini 15 članova, a kako je rekao Skejo za njih su svoj glas dali samo četiri člana te iste Komisije.



“Igor Stanišić – predsjednik HGS (Kerum), Božo Zadro – zamjenik predsjednika, Ante Jukić – (HDZ) i Jelena Kovačić (MOST), jedini su članovi komisije koji su bili složni da nam se dodijeli skupna nagrada Grada Splita”, kazao je Skejo.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI