NJEMAČKOJ KRONIČNO NEDOSTAJE PROFESORA: U srednjoj školi u Saskoj se privremeno ukida predmet jer je nastavnica bolesna

Foto: Guliver/Ales Zapotocky (CTK via AP Images)/ilustracija

Fenix magazin piše da u njemačkoj saveznoj državi Saskoj od 1.500 slobodnih nastavničkih mjesta samo ih se 1.024 moglo popuniti, te je u srednje škole umjesto 329 stiglo samo 186 novih profesora.

U srednjoj školi u Wilsdruffu nastavni predmet povijest se u početku ukida za jedan razred jer je profesorica bolesna, pa se čak i roditelji mole za pomoć.

Ravnatelj srednje škole u tom gradu u Saskoj je u dopisu Vijeću roditelja upitao: „Postoje li možda roditelji/članovi obitelji koji bi mogli zamisliti nadzor po satu za niže razrede?”

Saski ministar obrazovanja Christian Piwarz (CDU) priznao je ogroman nedostatak učitelja u Saskoj te je u pismu upozorio da ako se nastava otkaže usred dana, “nadzor i dalje mora biti zajamčen za te razrede”, prenosi Fenix Magazin.

Dok državni ured za školstvo tvrdi da je “nastava u srednjoj školi Wilsdruff krenula je po planu”, ljutiti je otac za BILD zaključio da je riječ o “proglašenju bankrota našeg obrazovnog sustava”.



Ravnatelj je samo “senzibilizirao roditelje da posreduju zainteresiranima” koji bi mogli pomoći u sklopu cjelodnevne ponude. “Naravno, nastava ostaje u rukama učitelja,” smatraju u državnom uredu za školstvo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI