Nobilo: ‘Nema govora o isisavanja novca iz Uljanika’

screenshot

"Nikog se ne tereti da je uzeo i kunu"

Anto Nobilo, odvjetnik Giannija Rossande, nakon ispitivanja njegova klijenta obratio se javnosti.

Nobilo je rekao da se njegov klijent branio šutnjom, javlja N1.

Ipak, Nobilo je istaknuo bitan dio slučaja. “Nitko, niti moj klijent niti ostali, ne tereti se da je uzeo iti jednu kunu u vlastiti džep. Nitko se ne tereti da je izvan sustava Uljanika izvukao ijednu kunu, nego se radi o kaznenim djelima u kojima se tvrdi da je unutar sustava Uljanik došlo do poslova koji su oštetili neku od tvrtki unutar Uljanika. Dakle, nema izvlačenja novca”, rekao je Nobilo.

Na pitanje gdje je onda novac, Nobilo je rekao da je potrošen za poslovanje Uljanika. “Primjerice, tvrtka “a” unutar sustava Uljanik navodno je oštetila tvrtku “b”, a tvrtka “b” navodno je oštetila tvrtku “c”. Dakle, novac je potrošen u Uljaniku”, rekao je Nobilo.

“Dublja je stvar zašto poduzeća nisu bila rentabilna i zašto nisu mogli poslovati u našem sustavu”, rekao je.



Upitan radi li se o političkom procesu, Nobilo je niječno odgovorio. “Ne, tajming je politički, da bi se loš efekt od sutrašnje odluke Vlade, koji će vjerojatno Uljanik odvesti u stečaj, da bi se bijes i ljutnja javnosti, a prije svega radnika, usmjerila na ovih 12 žigosanih, umjesto na Vladu, koja je bila vlasnik tih tvrtki”, rekao je Nobilo.

Dodao je da misli da 3. maj neće u stečaj, “ali Uljanik će sigurno”.

“USKOK, koji je 8 mjeseci radio na ovome upravo je ovaj tjedan završio i to je slučajno? Ako politika može tajmingom pokrenuti određeni kazneni postupak kad im odgovara, onda oni mogu i zakočiti kazneni postupak, a to nije dobro”, rekao je Nobilo.

Što se tiče njegovoga klijenta, on sutra ide sucu istrage, gdje će se odrediti hoće li u pritvor i, ako hoće, zbog kojih razloga, a potom će se otvoriti istraga, koja će trajati, procjenjuje odvjetnik, najmanje godinu i pol, “a onda – tko živ, tko mrtav”.

“Do sutra svi ostaju u pritvoru, a onda ćemo vidjeti koji su dokazi”, rekao je Nobilo, dodavši da je njegov klijent Rossanda – četvrtookrivljeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI