NOBILO OPTUŽIO DORH: ‘Jutarnja akcija napravljena kako bi se medijski prigušila blamaža s povlačenjem optužnice u velikom Agrokoru’

Screenshot/N1

Bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, uhićeni su u utorak zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom.

Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, komentirao je slučaj.

“Očigledno da je ova jutarnja akcija napravljena kako bi se medijski prigušila blamaža s povlačenjem optužnice u velikom Agrokoru. Nakon četiri godine istrage, nakon godine dana što je optužnica podignuta, oni je danas povlače. Zašto je povlače? Da izbjegnu saslušanje Kamal Ismaila i da se ne razotkrije zloupotreba koja se kod vještačenja dogodila, kad je privremena uprava plaćala vještake KPNG Hrvatska koji su preko paravana u Poljskoj vršili vještačenje, a privremena uprava je bila ta koja je podnijela kaznenu prijavu. Dakle, oni koji su podnijeli kaznenu prijavu, ti su organizirali vještake, spojili te vještake s Državnim odvjetništvom i dobili vještačenje koje je bilo podloga za optužnicu. Da bi se spriječilo da se to ne razotkrije, Državno odvjetništvo danas povlači optužnicu, a da bi na neki način medijski prigušilo, onda imamo danas ovaj predmet”, rekao je Nobilo.


Dodao je da o predmetu ne zna puno, ali da se njegovoj klijentici na teret stavlja da je jedna osoba napravila zloupotrebu službenog položaja tako da je odavala tajne iz istrage u velikom i malom Agrokoru.

“Problem je jedini taj što moja klijentica ne poznaje te ljude, dakle, sve suosumnjičenike koji su u predmetu s njom ona ne poznaje. S njima se ona, dakle, nije ni vidjela, i nije ni mogla tražiti da joj se odaju tajni podaci”, tvrdi Nobilo.“Zabrinjava me stupanj te manipulacije i to naivne manipulacije kad morate prikriti svoj prljavi veš kod organizacije vještačenja, kod nezakonite istrage i zato morate povući optužnicu da biste to prekrili i, da u javnosti ne dođe do prevelikog izvještaja, radite jutarnji spektakl s uhićenjima, pretragama i tako dalje”, dodao je Nobilo.

Za svoju klijenticu kaže da je kolateralna žrtva “potrebe da se prikrije blamaža Županijskog državnog odvjetništva u najvećem predmetu u Hrvatskoj koji je započet prije četiri godine”.

“Mi još nemamo optužnicu, oni sad vraćaju optužnicu da bi nešto sebi razjasnili. Radi se o krucijalnom predmetu, gdje se u Washingtonu na arbitraži vodi spor između Todorića i Republike Hrvatske težak četiri milijarde dolara. U takvom predmetu oni ne mogu u četiri godine suvislu optužnicu napisati. To je skandal”, zaključio je Nobilo, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI